Naujasis Orleanas globos Klaipėdos džiazą

Naujasis Orleanas globos Klaipėdos džiazą

Birželio 1-3 dienomis uostamiestį sudrebinsiančio jau 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio globėja tapo Lietuvos garbės konsulė Naujajame Orleane (JAV) Jacquelyn Sophie Brechtel Clarkson.

„Neatsitiktinai Rytų Baltijos Naujasis Orleanas – Klaipėda ir tikrasis Naujasis Orleanas nuo 2012 m. yra susidraugavę miestai, o džiazas – neatsiejama šių miestų kultūrinio gyvenimo dalis, suteikianti jiems natūralų bendradarbiavimo pagrindą. O stiprūs Naujojo Orleano ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio kultūrinės draugystės ryšiai užsimezgė nuo mano pirmojo vizito pasaulio džiazo lopšyje“, – pažymėjo Festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Lietuvos garbės konsulė Naujajame Orleane J. S. B. Clarkson - tai lietuviškų šaknų turinti buvusi pasaulio džiazo sostinės Tarybos pirmininkė, verslininkė, politikė. Beje, Lietuvos konsulato Naujajame Orleane atidarymo dieną šio miesto meras savo potvarkiu paskelbė „Lietuvos diena“.

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Šių metų festivalio programoje – Till Bronner, Nina Attal, Janno Trump & Trump Conception, Dublino gospelo choras ir dar daug kitų pasaulinio lygio džiazo žvaigždžių.

XXIII Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kaip ir dera prie jūros gimusiam bei augusiam festivaliui, ir vėl bus pagardintas plazdenančių burių prieskoniu. Mat pirmąjį šių metų birželio savaitgalį Lietuvos uostamiestis taps ne tik džiazo, bet ir burlaivių regatos „Baltic Sail“ uostu. 10 išskirtinių burlaivių – „Baltic Beauty“, „Bryza H“, „Antica“, „Ark“, „Baltic Star“, „Zia“ ir kt. – neabejotinai įkvėps jūrinės dvasios bei vasaros nuotaikos, o klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės ne tik jais grožėtis, bet ir juos aplankyti ar jais pasiplaukioti.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 1-3 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder