Klaipėdos džiazo festivalyje – laisvojo miesto muzikantai „Pokaz Trio“

Klaipėdos džiazo festivalyje – laisvojo miesto muzikantai „Pokaz Trio“

Birželio 7-9 dienomis į nenuilstamą džiazo muzikos siautulį pakviesiantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato dar vienus šių metų svečius – išskirtinę muzikantų grupę iš laisvojo miesto Odesos „Pokaz Trio“.

„Ukrainos perlas Odesa – tai laisvasis miestas. Kodėl laisvasis? Nes Odesa yra gerokai kitokia nei kiti miestai. Ir ne šiaip sau kitokia, o ženkliai kitokia. Tad ir čia skambantis džiazas – ženkliai kitoks – įkvėptas laisvės. Matyt dėl šios priežasties gana sudėtinga tiksliai apibūdinti ir Odesoje užgimusios grupės „Pokaz Trio“ grojamos muzikos stilių, kurie jie patys vadina „futuristiniu džiazu“, įtraukiančiu ir žadinančiu publikos bei pačių muzikantų vaizduotę“, - sako Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

2016-aisiais susibūrusi grupė „Pokaz Trio“ suvienijo Ukrainoje gerai žinomus muzikantus – kompozitorių ir pianistą Andrej Pokaz, bosistą Vitalij Fesenko ir būgnininką Jakov Taruntsov. Nors kiekvienas iš šių muzikantų turi savitą grojimo stilių ir savitus muzikinius poreikius, kartu jie – tai puikios harmonijos ir išskirtinio susiklausymo trio.

Šiandien „Pokaz Trio“ jau net tik koncertuoja žymiausiuose Ukrainos džiazo festivaliuose, bet ir rengia itin sėkmingus bei tūkstančius žiūrovų pritraukiančius savo koncertus garsiausiuose Kijevo, Odesos ir kitų Ukrainos miestų salėse. 2018-ųjų pradžioje muzikantų trio iš Odesos pristatė ir puikių muzikos kritikų bei gerbėjų atsiliepimų sulaukusį debiutinį albumą „Kintsugi“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder