Klaipėdoje - JAV muzikantų meistriškumo pamoka

Klaipėdoje - JAV muzikantų meistriškumo pamoka

23-iasis Klaipėdos pilies džiazo festivalis visus jaunuosius, ir ne tik, Klaipėdos muzikantus kviečia į nemokamą muzikantų iš JAV – perkusionisto, mušamųjų virtuozo Vern Spevak ir trimitininko David Katz – meistriškumo pamoką.

Vern Spevak – tai su elitiniais Čikagos džiazo muzikantais koncertuojančios grupės Vern Spevak Big Band lyderis ir būgnininkas, vienos didžiausių JAV vidurio vakaruose perkusininkų mokyklos „Spevak Percussion Concepts“ studijų vadovas bei kasmetinio ir švietimo profesionalų liaupsinamo mokyklinio muzikinio renginio „Drumshow“ pradininkas. Išties, tai visoje JAV ir už jos ribų žinomas perkusionistas, pelnęs publikos pripažinimą ir ne vieną apdovanojimą, tarp kurių – Čikagos „Emmy“ apdovanojimas už bendrą koncertą su būgnų legenda Louis Bellson.

Dar ketvirtoje klasėje groti pradėjęs David Katz kritikų ir gerbėjų vadinamas tikra Čikagos džiazo ikona. Louie Bellson, Dizzy Gillespie, Marvin Stamm, Peggy Lee, Linda Carter, Bob Hope – tai tik maža muzikos pasaulio žvaigždžių, su kuriomis D. Katz buvo pakviestas kartu pasirodyti scenoje ne tik JAV, bet ir už jos ribų. O jo trimitu atliekamas melodijas ne kartą to net nežinodami girdėjome ir mes, pasaulinių prekinių ženklų reklamose.

V. Spevak ir D. Katz meistriškumo pamoka vyks ketvirtadienį (birželio 1 d.), 15.00 val., S. Šimkaus konservatorijos bendrabučio salėje (Naujoji Uosto g. 6). Meistriškumo pamoka nemokama!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder