Jubiliejinio džiazo festivalio scena jau laukia žvaigždžių

Jubiliejinio džiazo festivalio scena jau laukia žvaigždžių

Klaipėdos kruizinių laivų terminale jau baigiama statyti scena, kurioje birželio 6-8 dienomis Klaipėdą sudrebins jubiliejinis 25-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Festivalio svečiai, tarp kurių - ne tik džiazo žvaigždės, bet ir žinomų džiazo festivalių prodiuseriai, užsienio šalių ambasadoriai, muzikos kritikai, žurnalistai suvažiuoja į Klaipėdą jau nuo birželio 5 dienos. Pirmasis koncertas Kruizinių laivų terminale vyks ketvirtadienį. Jį pradės Klaipėdos diksilendas Memeland, Kiko Berenguer kvartetas iš Ispanijos ir kerinčiu balsu apdovanota dainininkė, pianistė, kompozitorė, muzikos ir tekstų autorė, turkų kilmės olandų muzikantė Karsu.

Iš viso jubiliejinio festivalio scenoje ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį suplanuota 11 nemokamų pasirodymų. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai išvys įvairių stilių džiazo muzikos atlikėjus iš Lietuvos, Turkijos, Ispanijos, Ukrainos, Danijos, Izraelio.

Žiūrovų pageidavimu į Klaipėdą sugrįžta viena sėkmingiausių Prancūzijos džiazo grupių "Electro deluxe". Energingu "Soul" ir "funk" muzikos kokteiliu prancūzai pavaišins publiką penktadieno vakarą, o pagrindinė šeštadienio programos ir viso festivalio žvaigždė - buvęs legendinės JAV grupės "Earth, Wind &Fire" narys, gitaros virtuozas Al McKay, kuris pristatys projektą "Al McKay's Earth, Wind &Fire Experience".

Iš JAV į festivalį turėtų atvykti ir lietuvių kilmės džiazo vokalistė ir pianistė Nicole Zuraitis. Charizmatiška, moderniojo džiazo atlikėja Klaipėdos scenoje turėtų pasirodyti penktadienį kartu su Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestru, tačiau vakar festivalio organizatorius pasiekė žinia, kad atšaukti net keletas skrydžių, kuriais atlikėja turėjo pasiekti senelio gimtinę. Vis dėlto tikimasi, kad visus susisiekimo nesklandumus pavyks išspręsti.

Tradiciškai Klaipėdos pilies džiazo festivalio muzikinę programą papildys paroda Baroti galerijoje, kurioje šiemet savo kūrybą pristatys dailininkas Viktoras Paukštelis ir muzikos terapijos projektas "Muzika gydo" Pranciškaus Asyziečio koplyčioje. O po koncertų festivalio scenoje muzikantai džiazuos naktinėse "jam session" "Amberton" viešbučio XXI aukšte esančioje "Sky" terasoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder