Džiazo festivalyje stebina ir sumos, ir atlikėjai

Džiazo festivalyje stebina ir sumos, ir atlikėjai

Uostamiesčio Kruizinių laivų terminale vykstantis 25-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis nepalieka abejingų. Šeštadienį čia žadama itin įspūdingų pasirodymų puokštė. Tačiau įspūdingi ne tik festivalyje dalyvaujančių muzikantų pasirodymai, bet ir šventės biudžetas.

Klaipėdos miesto savivaldybė festivaliui šiais metais numatė 45,6 tūkst. eurų, patvirtino Savivaldybės informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas.

Beveik tris ketvirtadalius Klaipėdos pilies džiazo festivaliui organizuoti reikalingų lėšų skiria privatūs rėmėjai.

Renginio organizatorė Inga Grubliauskienė "Vakarų ekspresą" informavo, kad iš viso Klaipėdos pilies džiazo festivalio biudžetą šiais metais sudarė 200 tūkst. eurų, iš kurių 20 tūkst. eurų skyrė Lietuvos kultūros taryba.

Puokštė pasirodymų

Festivalis prasidėjo ketvirtadienį ir baigsis šeštadienį.

18 valandą Kruizinių laivų terminale į sceną lips ir pasiklausyti lengvo, skoningo bei energingo džiazo kvies ukrainiečių grupė "Jazz in Kiev Band" ir Laura Marti.

"Aleksej Kogan ir jo "Jazz in Kiev Band" kartu su žavinga džiazo vokaliste Laura Marti klasikinį džiazą sujungė su karštais Lotynų Amerikos ritmais, funk ir soul natomis bei šį gardų kokteilį paskanino jaudinančiai nuoširdžiu vokalu", - apie grupę kalbėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Šeštadienį, džiazo festivalio lankytojai vakare galės išvysti ir neabejotinai vieną laukiamiausių ir garsiausių pasaulio džiazo festivalių svečių, bosinės gitaros virtuozą - Wojtek Pilichowski.

"Neblėstančia energija pulsuojantis atlikėjas yra linkęs eksperimentuoti, itin kūrybiškai žvelgti į kiekvieną savo pasirodymą, todėl tiesiog nekantraujame jį išvysti festivalio scenoje", - atlikėją gyrė I. Grubliauskienė.

Gaivus šių metų festivalio siurprizas - talentingo kompozitoriaus ir gitaristo Tom Ibarra grupė "Tom Ibarra band" iš Prancūzijos.

I. Grubliauskienė pasakojo, kad šie atlikėjai pavergė milijonus širdžių visame pasaulyje, tad tai didelis džiaugsmas juos matyti uostamiestyje. "Džiaugiamės ir esame dėkingi, kad šį koncertą globoja Prancūzų kultūros institutas", - kalbėjo I. Grubliauskienė.

Tikros festivalio žvaigždės - amerikiečių grupė "Al McKay's Earth, Wind &Fire Experience". "Kiekvienas šios grupės narys palaiko aukščiausią profesionalumo lygį, tad net neabejojame, kad jų pasirodymas festivalio gerbėjus ne tik nukels į legendinės grupės karaliavimo laikus, bet ir leis jiems pasimėgauti savitą 1970-ųjų - 1980-ųjų "Earth, Wind &Fire" dainų skambesį primenančiais, originalaus atlikimo pojūčiu pasižyminčiais geriausiais šios grupės muzikos hitais", - įsitikinusi I. Grubliauskienė.

MINIOS. Festivalis pritraukia minias žiūrovų Egidijaus Jankausko nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder