Džiazo festivalio širdis tirpdys Till Bronner septet

Džiazo festivalio širdis tirpdys Till Bronner septet

Gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – šiuo šūkiu vedamas jau 23-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio pirmąjį savaitgalį tradiciškai pakvies ne tik pasiausti skambant garsiausiems pasaulio džiazo ritmams, bet ir pasinerti į ramybės bei romantikos sūkurį. Ši užduotis šiemet patikėta Till Bronner septet, vienam iš ryškiausių 23-ojo festivalio programos karūnos brangakmenių.

„Till Bronner nesistengia būti į nieką panašus, jis tiesiog - unikalus ir nepakartojamas. Tai įrodo ne tik jo gebėjimas elegantiškai ir subtiliai balansuoti tarp grojimo trimitu ir dainavimo, bet ir jo išskirtinis talentas pasirodymo metu sukurti nepakartojamą, saulėtą ir šviesią atmosferą. Tad jau dabar įsivaizduoju, kaip leidžiantis saulei ir festivalio scenoje skambant Till Bronner atliekamoms melodijoms, meilė tiesiog sklandys ore“, - sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Till Bronner – vienas žinomiausių Vokietijos džiazo muzikantų. Trimitininkas, dainininkas, kompozitorius, aranžuotojas ir prodiuseris 2009-aisiais buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui „Geriausio instrumentinio džiazo solo“ kategorijoje, o prieš metus, Tarptautinės džiazo dienos proga, buvo pakviestas pasirodyti Baltuosiuose rūmuose. Till Broner taip pat yra ir

UNESCO globojamos Tarptautinės džiazo dienos ambasadorių – žymiausių pasaulio džiazo muzikantų – sąraše.

Berlyne gyvenantis trimitininkas pirmosios šlovės kaip solistas sulaukė būdamas populiarios Berlyno džiazo grupės „RIAS Big Band“ sudėtyje, o visai netrukus, 1994-aisiais, padedamas legendinio bosisto Ray Brown ir būgnininko Jeff Hamiltonk, išleido pirmąjį savo albumą „Generations of Jazz“. Tai buvo tikra sensacija to meto Vokietijos džiazo muzikoje

Ne ką mažesnio susidomėjimo sulaukė paskutinysis, 2016-aisiais trimito virtuozo ir vokalisto išleistas albumas „The Good Life“. Tai tarsi iššūkis, kuriame Till Bronner, pasinaudodamas išbandytais ir patikrintais džiazo standartais, lengvai besimėgaudamas papasakoja visai naują ir originalią istoriją su netikėtais muzikiniais posūkiais. Dauguma kritikų stebisi muzikanto sugebėjimu išlikti ištikimu sau ir be abejonės sutiktų, kad savitasis Till Bronner privalo būti įtrauktas į džiazo istorijos metraščių puslapius.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje Till Bronner pasirodys kartu su savo 6 muzikantų grupe.

Till Bronner:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder