Džiazas užliejo Klaipėdą (programa)

Džiazas užliejo Klaipėdą (programa)

Penktadienio vakarą uostamiesčio piliavietėje vykusios iškilmingos ceremonijos metu tradiciškai džiazo festivalio proga buvo pakelta Klaipėdos miesto vėliava, muzikuojant Klaipėdos džiazo orkestrui.

Šįvakar Kruizinių laivų terminale pirmasis festivalio scenoje pasirodys Trump‘as. Taip, Trump‘as, tiesa, ne Donaldas, o Janno, kartu su savo ištikimu palydovu – „Trump Conception“ orkestru. Sparčiai savo šalyje išpopuliarėjęs ir vienas talentingiausių pastarojo meto Estijos džiazo muzikos kolektyvų atvyksta tam, kad savo išskirtine meile muzikai XXIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio klausytojams darsyk primintų apie neblėstantį džiazo vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.

Iškart po jų į scenoje - Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras kartu dirigentu iš Vokietijos Pavel Klimashevsky, muzikantais Sauliumi Šiaučiuliu, Pauliumi Stonkumi, Eugenijumi Jonavičiumi, Edmundu Federavičiumi ir atlikėju Jonu Sakalausku. Kartu jie atliks specialiai festivaliui paruoštą programą „Songs of Summer and Love“.

Lyg dangaus pakylės galingais, nepriekaištingai tarpusavyje derančiais balsais prisotintas Dublino gospelo choras, kurio sudėtyje net 30 atlikėjų ir muzikantų. Puikiai jazz, soul ir RnB repertuaruose besijaučiantis choras neabejoja, jog skambant jų kūrybingoms šiuo metu populiarių muzikos hitų interpretacijoms Klaipėdos pilies džiazo festivalio žiūrovas net nepajus, kai ims šokti ir dainuoti drauge.

Vakarą vainikuos charizmatiškoji džiazo atlikėja ir gitaristė, kuriai nėra ribų - Nina Attal. Jai tik 25-eri, tačiau jos biografijoje jau daugiau nei 500 koncertų ir pasirodymų. Beje, jos muzikinę karjerą paženklino ir grojimas kartu su pasaulinį populiarumą pelniusiomis muzikos žvaigždėmis iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“, praėjusiais metais nepalikusiomis abejingų ir Klaipėdos festivalio žiūrovų.

Pasibaigus koncertui, visi kviečiami į klube „Kaštonas“ (Danės g. 6) vyksiantį „Jam session“ drauge su „Jazz Miniatures“.

Rytoj, nuo 18 val., Kruizinių laivų terminale - regatos „Baltic sail” ir „Jūrinių jachtų taurė - Klaipėda JAZZ race”; „Chiefsband” (Baltarusija), Francisco Ángel Blanco „Latino” ir Klaipėdos džiazo orkestras, Wojtek Pilichowski, Till Brönner Septet ir „Funk’n’stein”. Jam session 0.30 val. - klube „Kaštonas” (Danės g. 6), kur pasirodys rinktinės džiazo pajėgos.

XXIII KLAIPĖDOS PILIES DŽIAZO FESTIVALIO PROGRAMA

Birželio 2 d., PENKTADIENIS

18:30 val. - Kruizinių laivų terminalas

„Baltic sail“ didžiųjų burlaivių regata

Janno Trump & Trump Conception / Estija

Jonas Sakalauskas,  Pavel Klimashevsky  ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, Saulius Šiaučiulis, Paulius Stonkus, Eugenijus Jonavičius, Edmundas Federavičius / Lietuva, Vokietija

Dublino gospelo choras / Airija (Pasirodymą pristato „DNB“ bankas)

Nina Attal / Prancūzija (Pasirodymą pristato „Eurovia Lietuva“)

00:30 val. - klubas "Kaštonas" Danės g. 6

„Jam session“ – Jazz Miniatures / Lietuva

Birželio 3 d., ŠEŠTADIENIS

18:00 val. - Kruizinių laivų terminalas

„Baltic sail“ didžiųjų burlaivių regata

Regata „Jūrinių jachtų taurė - Klaipėda JAZZ race“

Chiefs band / Baltarusija (Pasirodymą pristato Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija)

Francisco Ángel Blanco "Latino" ir Klaipėdos džiazo orkestras / Ispanija, Lietuva

Vern Spevak, David Katz ir Klaipėdos džiazo orkestras / JAV, Lietuva (Pasirodymą pristato KLASCO)

Wojtek Pilichowski / Lenkija

Till Brönner Septet / Vokietija (Rinktinį pasirodymą pristato bendrovė "Volfas Engelman")

Funk'n'stein / Izraelis (Pasirodymą pristato Izraelio ambasada Lietuvai)

00:30 val. - klubas „Kaštonas“ Danės g. 6

„Jam Session“ - Rinktinės džiazo pajėgos / Lietuva

Birželio 4 d., SEKMADIENIS

12:00 val. – Kruizinių laivų terminalas

Regata „Jūrinių jachtų taurė - Klaipėda JAZZ race“

12:00 val. - Dreverna

Vaikų „Optimist“ klasės jachtų regata „Klaipėda Jazz Dancer“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder