Vietą po saule atsikovoja ir Rasa Jusionytė

Vietą po saule atsikovoja ir Rasa Jusionytė

"Vakarų eksprese" ne kartą pristatėme menininkų Jusionių dinastijos atžalos - klaipėdietės Rūtos Jusionytės skulptūros, tapybos darbus. Ji gyventi ir kurti išvažiavo į Paryžių. O štai kita Violetos ir Algimanto Jusionių dukra Rasa Janina Jusionytė savarankiškai pasirinko kryptį - Londonas.

Čia ji studijuoja Komunikacijų kolegijoje (Magazine and Book Publishing London College of Communication) studijuoja žurnalų ir knygų leidybos subtilybes.

Prieš kelias dienas apie gabią studentę buvo rašoma britų dienraštyje "Daily Mail". Pateikus klausimą Rasai, kodėl iš kelių šimtų kolegijoje studijuojančiųjų buvo pasirinkta būtent ji, štai ką atsakė: "Čia tokia kaip visada keista istorija: pasirinko todėl, kad turiu patirties socialinių medijų srityje. Dauguma studentų ieško neapmokamos darbo patirties, o aš turėjau tikrą darbą tarp suaugusių rimtų žmonių, savo srities specialistų. "Daily Mail" mane rado per univeristetą, o univeristetas apie mane žinojo iš tviterio",- paaiškino daug kalbėti nemėgstanti R. Jusionytė.

Viena iš priežasčių, kodėl, nepaisydama didelės konkurencijos, kelių mene šturmuoti Rūta Jusionytė išvyko į Paryžių, buvo tai, kad ji nenorėjo ieškoti "savo" Jusionių pavardei padedant ar trukdant. Ir labai sėkmingai tą daro. Jai jau svetingai atvertos ne tik Paryžiaus, bet ir Belgijos, Šveicarijos bei kitų valstybių prestižinių meno galerijų, ieškančių jaunųjų talentų, durys. Na, o jaunėlė Rasa rinkosi kelią kiek kitoje srityje. Bet ir šiai Jusionių atžalai niekas negalės prikišti Jusionių dinastijos (seneliai taip pat menininkai) pagalbos.

Studijas Rasa Jusionytė baigs šių metų liepą, tačiau jau šiandien britų dienraštis "Daily Mail" šiai klaipėdietei žada šviesią ateitį jos pasirinktoje srityje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder