Policininkas būtų ir kitame gyvenime

Policininkas būtų ir kitame gyvenime

Benonas Ivanauskas ir Klaipėdos policija ilgus metus buvo neatsiejami vienas nuo kito, tačiau viskas turi pabaigą - metų pradžioje patyręs pareigūnas baigė tarnybą. Yra manančiųjų, kad jis miesto labui nuveikė labai daug ir turi būti įvertintas.

Policijos pareigūnas tarp tradicinio "Vakarų ekspreso" konkurso "Metų klaipėdietis" dalyvių - retas reiškinys, o šiemet "Garbės klaipėdiečio" nominacijai pasiūlytas ilgametis Klaipėdos policijos vadovas B. Ivanauskas. Jis tokio įvertinimo nusipelnė už indėlį siekiant užtikrinti visuomenės saugumą.

B. Ivanauskas uostamiesčio policijoje pradėjo dirbti 1977-aisiais, o vadovavo nuo 1999-ųjų, pergyveno valdžių kaitas ir krizes. Ne vienas su juo bendravęs žmogus yra prasitaręs, kad jeigu ne uniforma ir pareigas išduodantys antpečiai - niekada nepatikėtų, jog šis romus žmogus vadovauja gausioms policijos pajėgoms.

Policininko uniformos B. Ivanauskas nenešioja nuo sausio pabaigos, kai išėjo į užtarnautą pensiją. Dabar jis stebisi, kad kažkas siūlo jam suteikti "Garbės klaipėdiečio" titulą, sako, jog bando keisti požiūrį į gyvenimą, tačiau laikosi savo: jei gyventų iš naujo, eitų tuo pačiu keliu.

Už nepriekaištingą tarnybą B. Ivanauskas jau apdovanotas vienu aukščiausių Policijos departamento pasižymėjimo ženklu "Angelo sargo žvaigždė", Klaipėdos valdžia šiemet jam patikėjo pakelti Lietuvos vėliavą minint Valstybės atkūrimo dieną vasario 16-ąją: šis gestas laikomas įvertinimu ir padėka už darbą miesto labui.

O dabar B. Ivanauską įvertinti siūlo ir miestiečiai.

Kaip vertinate faktą, kad esat nominuotas "Metų klaipėdiečio" rinkimuose?

Net nežinojau to. Nežinau, kas mane pasiūlė, todėl sunku vertinti nepažįstamo žmogaus nuomonę.

Po ilgametės tarnybos policijoje Jūsų gyvenimas gerokai pasikeitė. Ar vis dar žiūrite į miestą policininko žvilgsniu?

Stengiuosi nuo tokio požiūrio atsiriboti.

Paskutiniąją darbo dieną policijoje sakėte, kad naujame gyvenime darytumėt tą patį, jei tik komanda eitų kartu. Neapsigalvojote?

Tikriausiai tąkart sakiau tai, ką iš tikrųjų galvojau. Mano nuomonė lig šiol nepasikeitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder