Klaipėdos garbės pilietis garbės nesiekė

Klaipėdos garbės pilietis garbės nesiekė

Pripažinimo neretai sulaukia jo nesiekiantys žmonės. Vienas iš tokių - klaipėdietis Kazimieras Budrys, kuriam penktadienį įteiktos Klaipėdos miesto garbės piliečio regalijos.

Unikalaus pasaulyje šeimų krepšinio turnyro sumanytojui ir organizatoriui, sportininkui ir visuomenininkui K. Budriui šis titulas suteiktas už ypatingus nuopelnus Klaipėdai.

"Jis - tikras klaipėdietis, miestą išgarsinęs visame pasaulyje, tiesiog dirbęs ir nesiekęs pripažinimo.

Tačiau tai, ką Kazimieras nuveikė, istoriškai būtų neteisinga nepaminėti ir neįvertinti. Sukurta daug grožio, daug laimingų akimirkų, tai svarbiau už regalijas ir ceremonijas", - Klaipėdos pilies muziejuje vykusioje iškilmingoje cereminijoje sakė miesto meras ir Garbės piliečio vardo suteikimo komisijos primininkas Vytautas Grubliauskas.

K. Budrys yra 18-asis Klaipėdos garbės pilietis.

"Esu susijaudinęs, net nežinau, ką pasakyti. Atrodo, darau tai, ką gerai moku, kas man patinka ir tiek.

Dėkoju už tokį įvertinimą, dėkoju draugams, kurie man padeda, dėkoju šeimai - dėl savo užsiėmimų kartais reikia nuo jos atsitraukti, bet ji tai toleravo.

Garbės piliečio vardas įpareigoja dar ką nors nuveikti, tad į pensiją dar neisiu. 2016 metais Klaipėdoje turėtų vykti pirmasis Europos šeimų krepšinio čempionatas. Jeigu tai padaryti pavyks - o tai pavyks - tada ir eisiu į pensiją", - sakė 78 metų K. Budrys.

1935 metais Klaipėdoje gimęs K. Budrys iš gimtojo miesto pasitraukė tik Antrojo pasaulinio karo metais, o grįžęs pradėjo aktyviai sportuoti, nesulaukęs pilnametystės buvo pakviestas į Klaipėdos krepšinio rinktinę, jaunystės metais išbandė daugybę įvairiausių sporto šakų.

Bene labiausiai jį išgarsino nuo 1977 metų nepertraukiamai vykstantis šeimų krepšinio turnyras, kuriame dalyvavusios šeimos jau skaičiuojamos šimtais. Šeimą K. Budrys laiko didžiausia vertybe ir valstybės pagrindu.

2012 metais Lietuvos gyventojai nusprendė, jog K. Budrys privalo atstovauti šaliai Londono olimpiados olimpinės ugnies nešimo estafetėje.

78 metų K. Budrys iki šiol aktyviai sportuoja: Klaipėdos garbę gina Lietuvos senjorų krepšinio čempionate, nuolat suburia ir vyksta į Europos bei pasaulio čempionatus. Liepos pradžioje pasibaigusiame Europos čempionate K. Budrys su komanda iškovojo sidabro medalius.

Jis su bendraminčiais taip pat įkūrė klubą "Neptūniečiai", kuris vienija visus Klaipėdos krepšinio komandoms atstovavusius senjorus.

"Atrodo, kad visi sensta, o jis - ne, tarsi užkonservuotas", - juokaudami apibūdina jį draugai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder