Klaipėdietis sužibėjo didžiausiame pasaulyje fotokonkurse

Klaipėdietis sužibėjo didžiausiame pasaulyje fotokonkurse

Klaipėdietis Karolis Janulis ir toliau stebina tautiečius, užkopdamas į dar vieną kūrybinį Olimpą. Jo įkvepianti nuotrauka "Gyvybės medis" pateko į geriausiųjų dešimtuką vienoje "Sony" pasaulio fotografijos konkurso ("Sony" World Photography Awards) kategorijoje.

"Gyvybės medis", kuriame tarsi iš paukščio skrydžio įamžintas būrys žmonių, atliekančių jogos pratimą, sužavėjo didžiausio pasaulyje fotografijos konkurso komisiją ir ji buvo atrinkta į geriausiųjų dešimtuką iš daugiau nei 230 tūkst. nuotraukų, atkeliavusių iš 186 šalių.

K. Janulis pasakojo, jog šį kadrą jis užfiksavo praėjusią vasarą Vingio parke, Vilniuje.

"Pamatęs būrį joga užsiimančių žmonių, gulinčių ant ryškių kilimėlių ir dėvinčių spalvotą sportinę aprangą, supratau, jog tai bus puikus kadras. Nuotrauka juokinga tuo, kad žmonės čia pakilę ant rankų ir kojų ir dėl to jie negalėjo man nei pamojuoti, nei išvis pajudėti", - juokėsi fotografas ir pridūrė besidžiaugiantis, kad savo nuotraukomis jis galintis pasauliui parodyti Lietuvą.

"Sony" pasaulio fotografijos konkursą K. Janulis žinojo jau seniai, tačiau dalyvauti išdrįso tik šiemet.

"Išsiunčiau tris nuotraukas, tačiau didelės vilties neturėjau. Buvo galima už pinigus išsiųsti ir daugiau nuotraukų, tačiau, maniau, pasitaupysiu, nepasitikėjau savimi... Taigi būti atrinktam iš tokios gausybės dalyvių yra didžiulis pasiekimas ir įvertinimas", - sakė K. Janulis ir pridūrė tikintis, kad dalyvavimas konkurse jam atvers vartus į naujus ir įdomius projektus.

Fotografai, kurių nuotraukos pateko į geriausiųjų dešimtuką, gali sulaukti svarbių bendradarbiavimo pasiūlymų. Puikiai įvertinta fotografo nuotrauka iki gegužės mėnesio kabės Londone surengtoje "Sony" pasaulio fotografijos konkurso parodoje ir bus publikuota konkurso rengėjų išleistoje knygoje. Kovo pabaigoje išaiškės nugalėtojas, kuris gaus piniginį prizą - 5 tūkst. dolerių.

"Sony" fotografijos apdovanojimuose gali dalyvauti fotografijos mėgėjai ir profesionalai keturiose kategorijose: profesionalų, atviroje, jaunimo ir studentų.

Atvira grupė skirta visiems norintiesiems, todėl ji ir yra gausiausia. Anot konkurso rengėjų, šiemet šioje kategorijoje varžėsi net trečdaliu daugiau fotografų nei pernai. Būtent joje ir dalyvavo K. Janulis su savo "Gyvybės medžiu".

K. Janulis Lietuvoje ir pasaulyje išgarsėjo su savo nuotraukų ciklu "Būti paukščiu". Jo darbus skelbė BBC, "Daily Mail", "The Telegraph", "The Guardian", "People's Daily, China" tinklalapiai.

Klaipėdietis surengė pirmąją savo personalinę parodą Meksikoje. Neseniai jo kūryba buvo pristatyta CNN laidoje "Becky Anderson Show".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder