Žvejai prognozuoja: žuvų aukcionas spalį nebus parduotas

Žvejai prognozuoja: žuvų aukcionas spalį nebus parduotas

Spalio 24 d. Turto bankas skelbia eilinį Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pardavimą. Pradinė kaina - 380,7 tūkst. eurų. Prieš tai du skelbti aukcionai neįvyko.

Vadinamasis Žuvų aukcionas Klaipėdoje pastatytas 2007 metais. Tąkart į jį investuota 5,6 mln. litų europinių lėšų ir dar 1 mln. litų valstybės lėšų. 2015-aisiais jame pastatyta menkių filė gamybos linija, į kurią investuota 1,4 mln. eurų.

Dabar UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas privatizuojamas viešo aukciono būdu. Pradinė 100 proc. akcijų pardavimo kaina spalio 24 d. - 380,7 tūkst. eurų.

Privatizavimo sąlygose nurodyta, kad potencialus pirkėjas uosto teritorijoje gali vykdyti tik tokią komercinę ir ūkinę veiklą, kuri atitinka Klaipėdos valstybinio jūrų uosto funkcinę paskirtį.

Bendrovės veikla - žuvininkystės produktų supirkimas, ledo gamyba. Jos metinė apyvarta pernai buvo 25 tūkst. eurų. Bendras bendrovei priklausančių pastatų, įskaitant ir ledo cechą, plotas - 1450 kv. m, žemės sklypo - 0,1 ha.

Pasak Priekrantės verslinės ir rekreacinės Žuvininkystės asociacijos vadovo Mindaugo Rimeikio, seniau dirbusio Žuvų aukciono direktoriaus pavaduotoju, aukcionas jau skelbiamas tikrai nebe pirmą kartą, tačiau vis neįvyksta.

Jo manymu, žvejai paimtų aukcioną kad ir dabar, tačiau jis parduodamas su visomis jo pridarytomis skolomis. Beje, aukcionas liko skolingas ir patiems žvejams.

"Ne žvejai tų skolų pridarė. Jie norėjo perimti aukcioną dar tada, kai aš dirbau jame, kai jis turėjo 80 tūkst. eurų pliusinį balansą. Penkeri metai nuo jo pastatymo jau buvo praėję, buvo galima tai daryti, bet žvejams jis nebuvo perduotas. Vėliau, kai jo balansas jau buvo minusinis, nuspręsta papildomai investuoti lėšų į žuvų apdorojimo cechą. Jeigu aukcionas būtų parduodamas už kokius 200 tūkst. eurų galbūt visos žuvininkų asociacijos galėtų imti kreditus ir ką nors daryti. Nors tuo labai abejoju, nes žvejai vykstant kvotų dalyboms yra tiek nustekenti, kad ne tas jiems galvoje", - sakė M. Rimeikis.

Valstybės įmonė Turto bankas į paklausimą, kiek jau buvo skelbta Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono aukcionų, kokia buvo pradinė kaina, ar tiesa, kad jis parduodamas su visomis skolomis, atsakė: "Paskutinį kartą įmonę siekta parduoti liepos pabaigoje. Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pradinė kaina buvo 423 tūkst. eurų. Naujas investuotojas viešo aukciono būdu nupirkdamas įmonės akcijas įsigyja viską, kas priklauso tai įmonei."

Šiemet kovo 7 d. irgi buvo skelbtas Žuvų aukciono aukcionas. Tada jo pradinė kaina buvo 636 tūkst. eurų, bet aukcionas neįvyko. M. Rimeikio manymu, ir spalį aukcionas neįvyks, nes kaina per didelė. Anot jo, Žuvų aukcionas bus nupirktas tik tada, kai kaina bus dar sumažinta.

Beje, tarp žvejų sklando gandas, esą Žuvų aukcionas būsiąs parduotas už 180 tūkst. eurų ir netgi jau dabar žinoma, kam.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder