Žvejai neišduoda ne tik gerų vietų, bet ir gardžios žuvienės receptų

Žvejai neišduoda ne tik gerų vietų, bet ir gardžios žuvienės receptų

Šeštadienį Tarptautinės žvejų dienos metu vykusio žuvienės virimo čempionato dalyviai neskubėjo atskleisti paslapčių, kaip išvirti gardžiausią sriubą. Visgi ne vienas prasitarė, kad labai daug kas priklauso nuo to, kokias žuvis dedi į puodą.

"Nors esu dažnas įvairių čempionatų dalyvis ir prizinių vietų laimėtojas, kaskart ta mano žuvienė būna vis kitokia. Manau, kad viskas priklauso nuo žuvų... nors ir ne tik nuo jų", - paslaptingai kalbėjo asociacijai "Traksėdžių viltis" atstovaujantis vienas iš dalyvių Mantas Laužikas.

Kitos komandos atstovas Taurūnas Areškevičius atviravo, kad jam gardžiausia sriuba pavyksta tuomet, kai įdeda ungurio.

"Dar labai svarbu, kokius prieskonius, žoleles dedi", - aiškino T. Areškevičius, bet nenorėjo išduoti paslapties, kokiomis žolelėmis žuvienę gardina jis pats.

"Mano paslaptis ta, kad aš įdedu druskos", - bandė juokauti dar kitos komandos atstovas Giedrius Griciūnas. Vėliau prasitarė, kad jam pati gardžiausia žuvienė būna tuomet, kai ją verda iš rūkyto šamo galvos.

"Bet ta galva turi būti didžiulė, - plačiai rankas išskėtė vyras. - Kiekvienas žvejys turi savo paslaptį, kaip išvirti gardžiausią žuvienę, bet jos niekam nesako. Mano ir žmona nelabai žino, koks yra slaptas mano ingredientas", - pasakojo G. Griciūnas, beje, žuvienę namuose verdantis ne taip ir dažnai, vos kartą du per metus.

Pakėlęs puodo dangtį, virėjas parodė, ką daryti, kad žuvienė būtų skaidri. Tiesiog sultiniui skirtus ingredientus jis virė drobiniuose maišeliuose, kuriuos vėliau ištraukus, sultinyje nelieka jokių priemaišų, tik, anot jo, dieviškas skonis.

Vienas iš renginio organizatorių Egidijus Narevičius pasakojo, kad čempionato dalyviams žuvienei išvirti buvo skirtos dvi valandos.

"Žuvis davėme mes. Visi galėjo pasirinkti iš bendro puodo, tad visų žuvienės buvo iš upėje sugautų žuvų. Visus kitus sriubos ingredientus kiekvienas virėjas jau galėjo rinktis savo nuožiūra", - čempionato taisykles vardijo E. Narevičius.

Teisėjų komanda žuvienę vertino pagal kelis kriterijus: ar sriuba gardi, skaidri ir koks estetinis vaizdas dubenėlyje.

Iš viso čempionate dalyvavo devynios komandos iš Klaipėdos ir Šilutės rajono.

Tarptautinei žvejų dienai skirtame renginyje žvejai varžėsi ne vien tik žuvienės virimo čempionate. Savo jėgas galėjo išbandyti ir meškeriotojai.

Šventės organizatorius, Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis pasidžiaugė, kad, nepaisant prasto oro, savo jėgas panoro išbandyti 29 žvejai, tarp kurių buvo ir vaikų. Mažiausiam žvejui - vos šešeri.

"Sekėsi tikrai neblogai. Dangės upėje kai kuriems pavyko prižvejoti ir kilogramą žuvų. Tiesa, buvo vienas žvejys, kuriam užkibo tik viena žuvelė, bet užtat dovanų, ko gero, jis gavo daugiausiai", - pasakojo M. Rimeikis.

Šventės organizatorius pasidžiaugė, kad šventėje nestigo nei dalyvių, nei gerų emocijų. Juk ne veltui sakoma, kad žvejams nėra blogo oro.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder