Zuikiai modernėja ir vienijasi

Zuikiai modernėja ir vienijasi

Socialiniai tinklai išsigelbėjimu tapo ne tik dėmesio trokštantiems, bet ir jo sulaukti nenorintiems asmenims. Socialiniame tinkle "Facebook" į bendruomenes buriasi tie, kurie nori išvengti susidūrimo su viešojo transporto kontrolieriais bei Kelių policijos pareigūnais.

"Pamatei stovinčią keleivių kontrolę? Padėk kitiems išvengti baudos. Pranešk!" - tokiu šūkiu prisidėti prie "misijos" kviečia kelių tokių grupių administratoriai. Kitas tokiu pat tikslu sukurtas bendruomenės puslapis informuoja, jog įrašus ištrina kasdien, kad žmonės nesupainiotų pranešimų ir nepakliūtų kontrolieriams į rankas.

Tiesa, grupės, skirtos Klaipėdai, vienija ne itin daug bendraminčių - vienoje yra apie pusketvirto šimto dalyvių, kitos narių skaičius artėja prie tūkstančio.

Tokio pobūdžio socialiniame tinkle grupių sukurta nemažai - yra bendrų bei skirtų trims didžiausiems šalies miestams, kai kuriose narių skaičius siekia daugiau nei 20 ir 30 tūkstančių asmenų. Aktyviausiai apie mieste pastebėtus viešojo transporto kontrolierius pranešinėja Vilniaus ir Kauno gyventojai.

Gali pakenkti kitiems

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovo Gintaro Neniškio, vadinamųjų zuikių bandymų veikti organizuotai, siekiant išvengti baudų, yra buvę ir anksčiau. Vis dėlto KKT vadovas naujosios jų strategijos nesibaimina.

"Nematau didelės problemos, nes Klaipėdoje autobusuose vykdoma pirminė kontrolė, keleivis vos įlipęs privalo pažymėti elektroninį ar vienkartinį popierinį bilietą. Komposteriai įrengti prie vairuotojų, tad jie iškart stebi. Žinoma, jei yra dideli keleivių srautai, visų sužiūrėti neįmanoma, bet didžiąją dalį kontrolės vykdo patys vairuotojai", - komentavo G. Neniškis.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder