Zona be pirotechnikos gali tapti nuolatine

Zona be pirotechnikos gali tapti nuolatine

Panašu, jog sprendimas Teatro aikštę paskelbti zona be pirotechnikos pasitvirtino - šviesos ir poškėjimo norėjusieji žmonės per Naujųjų sutiktuves patraukė į Atgimimo aikštę, o šalia Anikės skulptūros rinkosi ramesnio šventimo norinčios šeimos ir vaikai. Svarstoma, kad zona be pirotechnikos galėtų tapti nuolatiniu reiškiniu.

Tokios išvados padarytos po vakarykščio policijos pareigūnų, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus bei švenčių organizatorių susitikimo su meru.

VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys pasidžiaugė, jog puikiai pavyko apsaugoti kalėdinius papuošimus Teatro aikštėje, jautėsi bendruomeniškumas.

"Policininkai nesiekė bausti, tačiau gražiai bendravo, geranoriškai įspėdavo", - sakė jis ir pridūrė besidžiaugantis šiltus santykius su bendruomene išlaikančiais naujosios kartos policininkais.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga pažymėjo, jog pareigūnai buvo instruktuoti labiau koncentruotis į prevencinį darbą.

"Džiaugiamės, jog buvo įrengti ženklai, informacija apie zoną be pirotechnikos buvo skelbiama žiniasklaidoje. Nebuvo problemų, nes niekas pirotechnikos nesinešė. Net tie, kurie galvojo, jog galės užsidegti šaltąsias ugneles, įspėjus suprato ir jų Teatro aikštėje nedegė. Jaučiame, jog keičiasi šventimo kultūra - žmonės ieškojo kitokių pramogų", - sakė pareigūnas.

Atgimimo aikštėje, kur pirotechnika nebuvo uždrausta, taip pat buvo gausu policijos, čia didelių incidentų nenutiko.

Per šventes tvarką užtikrinti padėjo ir Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Jo vedėjos Kristinos Vintilaitės manymu, negerovių išvengta, mat žmonės jautėsi įpareigoti itin gražios ir iškilmingos erdvės.

Mero Vytauto Grubliausko manymu, per šventes sukurtas precedentas - tiek dėl pirotechnikos nenaudojimo atitinkamose vietose, tiek dėl srautų valdymo - pasitvirtino.

"Galbūt tai galėtų būti nuolatinė tradicija, jog šventės būtų sutinkamos su specialiomis zonomis be pirotechnikos", - pareiškė jis.

Susitikimo metu pasigirdo nuomonė, jog reikėtų pradėti mąstyti apie tam tikrų rūšių pirotechnikos draudimą. Anot policininkų, daug problemų sukelia tik garsą, dūmus ar pokšėjimą skleidžiantys pirotechnikos gaminiai, kurie dažniausiai naudojami iš chuliganiškų paskatų, o ne kurti šventinę nuotaiką. Didžiulė problema įvardinta tai, jog, nors fejerverkų pardavėjai nepilnamečių neaptarnauja, jų tėvai nesukdami galvos priperka nevaikiškų sprogmenų ir savo vaikus net skatina juos naudoti, leidžia uždegti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder