Žmonės plūdo į Kaziuko mugę

Žmonės plūdo į Kaziuko mugę

Su dainomis ir gera nuotaika šeštadienį Klaipėdoje prasidėjusi Kaziuko mugė sulaukė žmonių antplūdžio. Nors ryte renginio svečius kaustė šaltukas, jiems sušalti neleido karšti gėrimai ir užkandžiai, kurių prekyvietėse netrūko. Maisto produktai turgavietėse buvo kone perkamiausi.

Turgaus gatvėje išsirikiavusi prekeivių eilė siūlė visko – nuo rankdarbių iki skanėstų. Moterys vaikščiojo nešinos verbomis. Didelio susidomėjimo sulaukė medžio dirbiniai. Mugėje taip pat buvo galima paragauti giros, medaus.

„Žmonės domisi, visi geros nuotaikos.  Pas mus galima įsigyti indėniškų rankdarbių – apyrankių, gaudyklių, pakabukų ant kaklo. Esame lankstūs indėnai, tai be abejonės leidžiamės į derybas su pirkėjais“, – sakė iš Vinetų kaimo atvykusi ir „Mėlynąja gyvate“ prisistačiusi prekeivė.

Medžio dirbiniais prekiaujantis Rimas dalyvauja jau 30-oje Kaziuko mugėje. Jo teigimu, oras prekybai kojos nepakišo.

„Ryte buvo šaltoka, bet esame prekiavę ir esant didesnam šalčiui. Jau visko matę. Sartuose ir prie 18 laipsnių šalčio esame prekiavę“, – teigė iš Ventos atvykęs vyriškis.

O štai iš Šiaulių į uostamiestį atvykęs Saulius dalyvauja vos antroje Klaipėdos Kaziuko mugėje. Jis prekiauja vaistinėmis arbatžolėmis, kurių kainos svyruoja nuo 2 iki 10 eurų. Pasak jo, žmonės itin domisi, nuo kokių ligų arbatžolės padeda apsisaugoti.

Patys renginio svečiai kaip didžiausią minusą išskyrė minusinę temperatūrą.

„Smagi Kaziuko mugė. Nors saulė šviečia, šaltukas jaučiasi. Dėl to galbūt ir nuotaikos nebuvo... Apskritai Kaziuko mugėse lankausi retai, Klaipėdoje – pirmą kartą“, – įspūdžiais dalijosi Deimantė.

Pasak kitos renginio viešnios Eugenijos, ją labiausiai viliojo maistas ir jo kvapai. „Kad ir buvo šalta – patiko. Negalėjau atitraukti akių nuo įvairiaspalvių verbų. Jau jaučiasi pavasaris“, – švente džiaugėsi moteris.

Vitalijus dėmesį atkreipė į žmonių gausą, tad turėjo pastabų renginio organizatoriams.

„Reikėjo praplėsti turgavietę, visi susispaudę. Bet apskritai įspūdis neblogas, galima nusipirkti daug gražių suvenyrų. Vienur gana didelės kainos, bet su prekeiviais įmanoma derėtis“, - teigė jis.

Kaziuko mugė Klaipėdoje vyks visą šį savaitgalį. Sekmadienį scenoje skambės miesto ir rajono vaikų bei jaunimo kolektyvai, ansambliai, solistai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder