Žada rekonstruoti Smiltynės dviračių takus

Žada rekonstruoti Smiltynės dviračių takus

Atsirado viltis, kad mėgstantys iš Klaipėdos iki Juodkrantės vykti dviračiais gana greitai mėgausis komfortišku važiavimu. Planuojama ne tik rekonstruoti jau esamą dviračių taką, bet ir tiesti naują atkarpą palei marias.

Neringoje posėdžiavo jungtinė Kuršių nerijos nacionalinio parko taryba, kurioje Klaipėdos miestui atstovauja vicemeras Artūras Šulcas. Jis pasidžiaugė, kad šio posėdžio metu buvo vieningai sutarta, jog atėjo metas pasirūpinti Kuršių nerijoje esančiais dviračių takais.

"Greta kitų svarbių dalykų posėdyje buvo aptarti du Klaipėdai itin svarbūs klausimai. Vienas jų - Smiltynėje esančio dviračių tako nuo centrinės gelbėjimo stoties iki Juodkrantės rekonstrukcija. Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plane yra numatyta tiesti dviračių taką palei marias nuo Naujosios perkėlos iki Alksnynės posto. Nuo Alksnynės iki pajūrio dviračių takai jau yra sujungti, tad būtų sukurtas sužiedintas takas. Pavyzdžiui, persikėlę į Smiltynę iki Alksnynės posto galėtume dviračiu važiuoti pamariu, o grįžti pajūriu arba atvirkščiai", - sakė A. Šulcas.

Tiesa, kol kas tik iškelta graži idėja, bet dar reikia atlikti nemažai namų darbų, kad šį projektą būtų galima pradėti įgyvendinti.

"Akivaizdu, kad šiemet tikrai dar buldozeriai nevažiuos į Smiltynę. Pradžioje reikia išsiaiškinti daug niuansų bei atlikti projektavimo darbus. Po to, kai Kuršių nerijos miškų tvarkymas buvo perduotas Kretingos miškų urėdijai, dar reikia gerai "pačiupinėti", kas kam kur priklauso. Pavyzdžiui, nuo centrinės gelbėjimo stoties iki Naujosios perkėlos dviračių tako asfaltą kažkada išliejome paprastuoju būdu, tad dabar reikia išsiaiškinti, ar jis juridiškai egzistuoja ir kam jis priklauso. Biurokratinio darbelio bus tikrai nemažai. Nepaisant to, dviračių mėgėjų ateitis Smiltynėje tikrai šviesi. Svarbu tai, jog visos šalys sutarė, kad šis objektas labai svarbus", - sakė A. Šulcas.

Anot jo, kitąmet jau būtų galima projektuoti, o 2017-ųjų pabaigoje šviestųsi ir realių statybos darbų pradžia.

Kol kas sutarta po kelių savaičių inicijuoti dar vieną visų suinteresuotų šalių susitikimą Klaipėdoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder