Žada, kad už darželius nepermokės

Žada, kad už darželius nepermokės

Nors uostamiestyje mokestis už darželius mokamas avansu - mėnesį į priekį, už centralizuotą apskaitą atsakingi Klaipėdos savivaldybės tarnautojai žada, kad nuo rugsėjo keičiantis mokesčio tvarkai tėvai tikrai nesumokės daugiau nei reikia.

Iki šiol mokestis už darželį susidarydavo iš trijų dalių - stabilių, mokamų už ugdymo sąlygų užtikrinimą ir patiekalų gamybą, bei kintančios už maitinimą (priklausydavo nuo vaiko lankytų dienų).

Liepos pabaigoje miesto Taryba nusprendė, kad nuo rugsėjo tėvai turės mokėti vienintelį mokestį ir į lengvatas negalinčioms pretenduoti šeimoms jis bus proporcingai mažinamas tuo atveju, jei vaikas sirgs 10 ir daugiau darbo dienų iš eilės bei pateiks atitinkamą pažymą, arba netrumpesnių kaip 14 dienų tėvų atostogų metu. Vasaros laikotarpiu mokėti nereikės, jei iš anksto bus pateiktas prašymas, jog vaikas nelankys darželio 28 ir daugiau kalendorinių dienų iš eilės.

Šį mėnesį tėvai gavo paskutines pagal senąją tvarką paruoštas sąskaitas, tad kai kuriems kilo klausimas, kaip po rugsėjo bus kompensuojama mokesčio už maistą dalis, jei vaikas dalį rugpjūčio nelankė darželio.

"Iš tiesų, pagal baigiančią galioti tvarką mokestis mokamas avansu, pagal paskutinio mėnesio lankomumo duomenis. Jei vaikas dalį rugpjūčio nelankė darželio, nors nuo rugsėjo ir įsigalios nauja tvarka, naujasis, jau neskaidytas mokestis už pirmąjį rudens mėnesį bus proporcingai sumažintas atsižvelgiant į rugpjūčio lankomumo duomenis. O spalio sąskaitos jau bus mažinamos atsižvelgiant tik į naujai patvirtintas pateisinamas priežastis", - aiškino Savivaldybės administracijos Biudžetinių įstaigų centralizuotos apskaitos skyriaus vedėja Eglė Jakutienė.

Nuo rugsėjo mėnesinis mokestis už darželį sieks 55-67 eurus priklausomai nuo ikimokyklinio ugdymo grupės darbo režimo ir grupės tipo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder