Vytautas Kaunas atsisveikino su „Klasco“

Vytautas Kaunas atsisveikino su „Klasco“

Balandžio 15-oji buvo paskutinė vienos didžiausių uosto krovos kompanijų AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos ("Klasco") generalinio direktoriaus Vytauto Kauno darbo diena. Jis nebuvo atleistas iš einamų pareigų. Priešingai, buvo įkalbinėjamas pasilikti, tačiau jau seniai buvo apsisprendęs išeiti iš bendrovės. Dabar jai laikinai vadovauja kitas Vytautas.

"Nuo balandžio 16 d. V. Kaunas nebedirba AB "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" generaliniu direktoriumi. Jo pareigas laikinai perėmė "Klasco" generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Štumbergas, nuo 2010 metų bendrovėje dirbantis įvairiose vadovo pozicijose", - rašoma bendrovės pranešime. Išsamiau situacijos jis nekomentuoja.

Ar galima sakyti, kad jūs pagaliau nusimetėte nuo pečių jums uždėtą sunkią naštą ir išsilaisvinote?

Tikrai taip. Vakar atidirbau paskutinę dieną. Tik noriu pasakyti, kad tokį žingsnį žengiau savo iniciatyva.

Nebuvote prašomas pasilikti?

Buvau įkalbinėjamas pasilikti, bet nutariau, kad turiu keisti savo darbą. Jau trylika metų išdirbau Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje, 14 metų "Klasco". Anksčiau ar vėliau ateina toks metas, kai tiesiog reikia keisti darbo vietą.

Jau esate susiradęs kitą darbą? Galite pasakyti, kur eisite dirbti, išėjęs iš "Klasco"?

Ne. Net jeigu žinočiau, kur dirbsiu ateityje, tikrai dar kol kas nesakyčiau. Dabar pirmiausia noriu pailsėti. Susitvarkysiu savo ūkį, vėliau su šeima važiuosiu į kelionę. O paskui kibsiu į darbus. Aš uostininkas, manau, toli nuo uosto nepabėgsiu.

Iš Uosto direkcijos į "Klasco" jūs iš karto atėjote dirbti komercijos direktoriumi. Kiek laiko ėjote šios bendrovės generalinio direktoriaus pareigas?

Kai gavau pasiūlymą dirbti "Klasco" komercijos direktoriumi iš tuometinio bendrovės vadovo Valentino Greičiūno, Uosto direkcijoje kaip tik jau ėjo į pabaigą uosto įplaukos tobulinimo darbai, kurie buvo finansuojami iš Pasaulio banko paskolos. Visą tą laiką dirbau komercijos direktoriumi, o generalinio direktoriaus pareigas ėjau tik 8 mėnesius.

Mintis išeiti man jau kirbėjo dar tada, kai dar nebuvau generaliniu direktoriumi, kai jau buvau išdirbęs "Klasco" 13 metų. Tada dar juokiausi, kad tie 13 metų man yra tarsi užkerėti. Tiek metų prabuvau Uosto direkcijoje, tiek šioje bendrovėje. Bet kai tapau generaliniu direktoriumi, šiek tiek nusikėlė mano sprendimo vykdymas.

Ar tie 8 mėnesiai jums buvo sunkiausi per visus darbo "Klasco" metus?

Žinoma. Anksčiau buvau komercijos direktoriumi, turėjau aprėpti tik savo sritį. O pastaruoju metu turėjau rūpintis viskuo. Manau, kad bet kurioje įmonėje generalinio direktoriaus pozicija yra pati sunkiausia, kai turi prisiimti atsakomybę už visą įmonę, o ne tik už savo sritį.

Anksčiau su kitomis sritimis nebuvau taip gerai susipažinęs. Yra išoriniai ryšiai su profsąjungomis, o aš tuos ryšius palaikydavau tik su "Klasco" klientais. Visi aplinkosaugos klausimai irgi anksčiau buvo ne mano sritis. Tikrai tie paskutiniai mano mėnesiai buvo sunkesni. Tačiau, kita vertus, komercijos direktorius atsako už pagrindinės veiklos pajamas, visi įmonės rezultatai "kabo" ant jo, bet generaliniam vis tiek sunkiau.

Kaip manote, ar bus rastas tinkamas vadovas, kuris jus pakeis?

Vytautas Štumbergas jau yra paskirtas. Nežinau, ar laikinai, ar visam laikui, tai spręs valdyba. Jis yra buvęs mano pavaduotoju. Yra mažeikiškis, bet, jeigu neklystu, "Klasco" jau dirba gal 10 metų. Tik jo darbas anksčiau buvo labiau susietas su gamyba, buvo gamybininkas, gal todėl ir mažiau žinomas visuomenei. Jums bus įdomu su juo kalbėtis, jis stipriai žemaičiuoja, yra užkietėjęs žemaitis. Patirties tikrai turi, prieš tai yra ilgai dirbęs ir tuometinėje bendrovėje "Mažeikių nafta".

Kaip tokį jūsų "išsilaisvinimą" vertina šeima? Ko gero, kai tėvas užima tokias pareigas, ji dėl to nukenčia.

Ji labai džiaugėsi ir pasakė: "Pagaliau." Žinoma, šeima nukenčia. Manau, kad žmogui labai svarbu yra gerovė jo asmeniniame gyvenime. Ir tiek, kiek lieka laisvo laiko nuo šeimos, jis turėtų padirbti (juokiasi). Aš netikiu žmonėmis, sakančiais: "Darbas - mano gyvenimas". Manau, kad tada kažkas būna negerai jo gyvenime. Tikrai ne tai turi būti pirmoje vietoje. Nebent dirbi sau, tavo darbas yra ir hobis. Tada gal galėčiau suprasti, bet kai esi samdomas, jokiu būdu negali taip būti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder