Vytautas Čepas atsiprašė, bet nesigailėjo

Vytautas Čepas atsiprašė, bet nesigailėjo

Naujais nariais papildyta Savivaldybės tarybos Etikos komisija vienbalsiai nutraukė tyrimą dėl Vytauto Čepo galimo netinkamo elgesio. Birželio pabaigoje visuomenininkus "darmojedais" išvadinęs politikas viešai atsiprašė, bet dėl poelgio nesigailėjo.

Etikos komisija klausimą turėjo svarstyti dar rugpjūčio viduryje, tačiau dėl visuomenės atstovų paskyrimo į komisiją nepavyko surinkti kvorumo.

Vakar vykusiame posėdyje dalyvavo ir skundą dėl V. Čepo elgesio pateikę žinomas piketuotojas Virginijus Partaukas ir "Eglės" seniūnaitijos bendruomenės pirmininkė Virginija Jurgilevičienė. Abu teigė, kad taip politikui elgtis nepridera, todėl iš jo laukė atsiprašymo.

Tiesa, V. Partaukas prašė nuo klausimo nušalinti Etikos komiteto pirmininkę Aldoną Staponkienę, esą ji nuo senų laikų gerai pažįstą V. Čepą ir gali priimti jam palankų sprendimą. Tačiau Etikos komisijos nariai vienbalsiai tokį prašymą atmetė.

"Besimokydamas psichologijos supratau, kad žmogus gali įsižeisti dėl bet ko. Jeigu kažkas įsižeidžia, reikia atsiprašyti. Tai labai paprasta ir nesunku. Mielieji, kurie įsižeidėte, nuoširdžiai jūsų atsiprašau. Jeigu jums to maža, galiu prieiti ir asmeniškai atsiprašyti kiekvieno. Aš atsiprašau, bet nesigailiu", - sakė V. Čepas, kuris, pats būdamas Etikos komiteto narys, šiuo klausimu svarstyme nebalsavo.

Po atsiprašymo politikas kontratakavo - visuomeninkams priminė, kaip savo piketais įžeidžia pačius politikus, juos vadindami "Klaipėdos mafija", "pimpačkiukais", "višgaidžiais" ir pan.

"Dėl to lieku prie savo nuomonės. Tai yra protu sunkiai suvokiami dalykai. Aš nieko nebijau. Jūs ne ant to pataikėte. Jums reikėjo pasirinkti silpnesnį, jauną, pirmus metus dirbantį žmogų. Esu taikus ir atlaidus žmogus, nelinkęs "koliotis", - rėžė politikas.

Asmeniško V. Čepo atsiprašymo norėjo anksčiau jį palaikiusi Joana Paldauskienė. Tačiau moteris "Vakarų ekspresui" teigė, kad jam neatleido.

"Jis atsiprašė, bet dėl savo poelgio nesigaili. Palaikiau jį, dėl to netgi mano namų langai buvo išdaužti. O dabar šitaip..." - nusivylimo neslėpė ji.

Visgi Etikos komiteto nariai vienbalsiai nusprendė tyrimą nutraukti, kadangi buvo išgirstas viešas V. Čepo atsiprašymas. Laisvūnas Kavaliauskas juokaudamas šį įvykį netgi pavadino istoriniu.

Prieš priimant sprendimą Saulius Liekis ragino problemas spręsti kitu būdu.

"Kur visa tai veda? Jeigu matote, kad situacija bloga, reikia susitikti, diskutuoti. Tada bus galima priimti bendrus sprendimus", - sakė jis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder