Vydūno skverui - naujos idėjos

Vydūno skverui - naujos idėjos

Likus mėnesiui iki Vydūno skulptūros atidengimo ir parkelio atidarymo uostamiesčio politikai svarsto apie naują skvero paskirtį - jis galįs būti uostamiesčio gyventojų sveikatinimo centru.

Tarp Bokštų ir Puodžių gatvių esantis skveras yra sveikatinimo infrastruktūros objektų apsuptyje: šalia stovi baseinas, Respublikinė Klaipėdos ligoninė, yra bėgimo takai, netoliese yra Jogos namai.

Seimo narys Dainius Kepenis, Savivaldybės tarybos nariai Arūnas Andziulis, Romaldas Idzelevičius ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas tiki, kad uostamiesčio centre esantis parkelis taps klaipėdiečių sveikatinimo centru.

"Praėjus 30 metų po nepriklausomybės atgavimo reikia prisiminti idėjas, kurias skleidė Vydūnas. Dauguma jų yra susijusios su sveikatinimu, žmogaus dvasine būkle. Mano nuomone, šiuo metu mūsų valstybei labiausiai trūksta dvasinės pusiausvyros ir tvirtumo. Jeigu dvasia bus stipri, atsiras ir fizinė tvirtybė", - pasakojo R. Sakalauskas.

SKVERAS. Vydūno skvero vizualizacija.

Ligoninės vadovas tikisi, kad Vydūno skulptūra skleis teigiamą energiją, kuri skatins žmones labiau susirūpinti savo fizine ir dvasine gerove.

"Gydymo įstaigų yra daug, o sveikatinimo - mažai. Tikimės, kad ši vydūniška dvasia taps klaipėdiečių startu į sveiką gyvenimo būdą", - teigė D. Kepenis.

Seimo narys vylėsi, kad uostamiestis taps valstybės sveikatingumo pavyzdžiu.

Susitikime dalyvavę Savivaldybės tarybos nariai A. Andziulis ir R. Idzelevičius pritarė D. Kepeniui ir R. Sakalauskui, argumentuodami, kad mokyklų kūno kultūros pamokose fizinis aktyvumas yra nepakankamas. Jų nuomone, visuomenės sveikatinimo idėja turėtų plisti ir po mokyklas.

Uostamiesčio politikai vylėsi, kad tokių skverų, turinčių ne vien estetinę, bet ir mokamąją paskirtį, ateityje Klaipėdoje atsiras ir daugiau.

Šiuo metu D. Kepenis, A. Andziulis, R. Sakalauskas ir R. Idzelevičius yra sugalvoję kelias idėjas, kaip parkelį būtų galima paversti sveikatinimo centru: ten vesti atviras jogos, šokių pamokas, galbūt leisti ramią, atpalaiduojančią muziką, vesti meditacijas, pakeisti tradicinio "Vilties bėgimo" maršrutą, kad jis suktų pro Vydūno skverą.

Vydūno parkelis pradėtas tvarkyti praėjusių metų rugpjūtį. Klaipėdiečiams ir miesto svečiams skveras bus atidarytas rugsėjo 1 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder