Vitės gyventojai skundžiasi tarša

Vitės gyventojai skundžiasi tarša

Nuolat pasigirstantys Vitės bendruomenės gyventojų skundai dėl iš šalia esančio uosto sklindančios taršos, dulkių ir kitų teršalų vakar miesto Tarybos nariams buvo pagrįsti vizualiniais įrodymais.

Vakar dar prieš prasidedant Tarybos posėdžiui žengė į Klaipėdiečių tribūną dvi šalia uosto tvoros esančiame Švyturio g. 8 name gyvenančios moterys. Jos skundėsi, jog per visą nepriklausomybės laikotarpį miesto valdžia taip ir neišgirdo Vitės bendruomenės, kuri esą dūsta dėl didžiulės taršos.

Alina Andronova politikams išdalijo nuotraukas, kuriose užfiksuota per daugiabučio langus matoma uosto tvora. Ji piktinosi, jog per kelis dešimtmečius uostamiesčio valdžia taip ir neįdiegė šiuolaikiškų taršos mažinimo priemonių, nepagerino ten gyvenančių žmonių aplinkos sąlygų, mat uostas "teršia dieną ir naktį".

"Nuo sovietmečio krova išaugo kelis ar net keliolika kartų, tačiau gyventojus ir uostą skirianti tvora liko tokio pat aukščio. Teko bendrauti su Norvegijoje gyvenančiais žmonėmis, kurie sakė, jog gyvenantys šalia maisto pramonės objekto yra saugomi 20 metrų aukščio tvora, o pas mus, nors neskaičiavau, ji turbūt nėra aukštesnė nei trys metrai", - rodydama nuotraukas skundėsi gyventoja.

Esą yra daugybė priemonių - aukšta apželdinta tvora, įvairūs filtrai, galiausiai situaciją leidžia stebėti kietųjų dalelių koncentraciją matuojanti stotelė, tačiau nieko iki šiol nebuvo padaryta.

Panašiai šnekėjo ir 30 metų slaugytoja Jūrininkų poliklinikoje dirbanti Svetlana Feoktistova, kuri politikams pademonstravo iš maišelio ištrauktus pajuodusius batus.

"Prieš einant pasivaikščioti su šunimi šie batai buvo balti, o po pasivaikščiojimo virto juodais. Batus galima nuplauti ar išmesti, bet ką daryti su sveikata? Pavyzdžiui, pajuoduoja net šuns kailis, o kai jį plauni, vonioje lieka nenuplaunamos juodos dėmės. Ir automobiliai purvini. Iš lauko mūsų vaikai grįžta juodi - ką šnekėti apie jų rankas, kojas, kvėpavimo takus?" - skundėsi gyventoja ir tvirtino, jog nuolatinė tarša veda prie baisių ligų.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pažadėjo, jog bus kreiptasi į aplinkos tyrimais užsiimantį Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą.

"Ko gero, reikės šnekėtis ir su uosto krovos kompanijomis dėl aukštesnių tvorų. Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, ar tai būtų efektyvi priemonė", - sakė S. Budinas.

Jis priminė, jog ir uostamiestyje lankęsi Aplinkos ministerijos atstovai buvo žadėję, jog Vitės kvartale taršą bus bandoma matuoti mobiliomis stotelėmis apie tai iš anksto neįspėjus krovos kompanijų. Vakar jis atsakyti, ar tie pažadai buvo įgyvendinti, negalėjo ir tvirtino tuo pasidomėsiantis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder