Violeta Tarasovienė pasipiktino SEL koncertu

Violeta Tarasovienė pasipiktino SEL koncertu

Po šeštadienį Klaipėdos vasaros estradoje vykusio grupės SEL koncerto savo pasipiktinimą išsakė atlikėja Violeta Tarasovienė. Tačiau šįkart žinoma moteris atstovauja ne muzikantams, o mažamečius vaikus auginančioms mamoms. Iki pat pirmos valandos nakties netilusi garsi muzika neleido užmigti jos dukrelei.

Savo pastebėjimais moteris pasidalijo ir socialiniame tinkle, kur sukėlė tikrą komentarų audrą. Vieni klaipėdiečiai piktinosi ilgai trukusiu triukšmu, o kiti teisino sakydami, kad tokie renginiai vyksta ne taip ir dažnai.

„Jei netoliese namų esančiuose restoranuose vyksta kokie nors renginiai, yra taisyklė, jog iki 23 val mieste jau būna ramu. Tai yra ramybės valandos. Mes šeštadienį grįžome 23 val namo. Nesu futbolo fanatikė ir iki vidurnakčio jo nežiūriu (juokiasi).

Netylant muzikai paskambinau bendruoju pagalbos telefonu ir paklausiau, kodėl mieste vis dar taip triukšminga. Man tik atsakė, kad vyksta SEL koncertas, o leidimus išdavinėja savivaldybė“, – sakė V. Tarasovienė, kuri vėliau socialiniame tinkle kreipėsi ir į Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską, tačiau jo atsakymas, kad reikia dar pasidomėti, žinomos moters netenkino.

Ji pasakojo, kad koncerto vakarą mieste buvo itin triukšminga, o jos dukra dėl pernelyg garsios muzikos negalėjo užmigti net iki pirmos valandos nakties, nors atlikėjų šeima gyvena 3 km atstumu nuo koncerto vietos. Pašnekovės teigimu, muzika skambėjo taip garsiai, kad lengvai buvo galima išgirsti ir dainų žodžius bei grupės lyderio šūksnius.

„Jei vyksta džiazo festivalis, jis vyksta krantinėje ir ten nėra nei vieno gyvenamo namo ir jis baigiasi iki 12 val. Negirdėjau ir tokio garso, kokį girdėjau vakar. Visuomet iki vidurnakčio vyksta kažkokie renginiai. Nežinau, kas čia vyksta. Galbūt aparatūros prisivežė. Nei vieno koncerto negirdėjau taip aiškiai būdama namuose, kaip šį. Kai kurie pažįstami ir draugai taip pat sakė, kad net ir gyvendami toliau viską girdėjo“.

Atlikėja pabrėžė, jog pati būdama muzikante puikiai supranta, kad koncertai yra reikalingi ir tai nėra blogai, tačiau ją papiktino triukšmas, kuris tęsėsi iki paryčių. „Nepateisinu savivaldybės, kuri išduoda tokius leidimus. Jei ir buvo pažeistas tas leidimas ar kokia nors sutartis, jis tik sumokės baudą. Tapo aišku, kad viskas čia yra gerai ir reikia džiaugtis, jog pas mus SEL apskritai koncertuoja“.

Susisiekti su Egidijumi Dragūnu DELFI nepavyko. Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis patikino, jog leidimas renginiui, kuris truks iki 1 valandos nakties, buvo išduotas.

„Koncertui leidimas buvo išduotas iki pirmos valandos ryto. Tai patvirtino ir policija, kad koncertas baigėsi 00:40 val.

Leidimai renginiams paprastai yra išduodami iki 23 val. Atskiru direkcijos sprendimu renginys gali trukti iki 1 val. ryto. Prikibti prie organizatorių, kad renginys truko ilgiau nei leista, nepavyks. Tačiau ar renginys atitiko visus kitu reikalavimus, dar klausimas. Rytoj turėtume gauti triukšmo matavimo duomenis ir pamatysime, kiek buvo viršytas triukšmas. Buvo ir kitų smulkių nusižengimų. Policija viso užfiksavo 11 smulkių nusižengimų. Skundų kol kas nebuvo užregistruota“, – kalbėjo specialistas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder