Vingio projekto korekcijos nesibaigia

Vingio projekto korekcijos nesibaigia

Vakar Klaipėdos savivaldybėje įvyko dar vienas Vingio skvero ir jo prieigų paprastojo remonto techninio darbo projekto pristatymas. Savivaldybė ir projekto rangovas "Projektai Co" gyventojų pastabų sulaukė ir šį kartą.

Vietos gyventojų netenkina, jog pačiame Vingio pasaže, priešais vieną gyvenamąjį namą, gali atsirasti stacionarus viešasis tualetas, esą "kas norėtų pro langą matyti tokį vaizdą".

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas abejojo, ar viešasis tualetas kam nors sukels nepatogumų. Jam pritarė rangovų "Projektai Co" atstovas. Jis patikino, kad toks tualetas estetinio vaizdo nesugadins.

"Kitos vietos tualetui nėra. Nebent skvero centre. Bet nemanau, kad toks variantas tenkintų. Tualetas būtų įrengtas šalia kavinės. Atsižvelgėme į visas aplinkybes", - sakė "Projektai Co" atstovas.

Vingio skvere norima atnaujinti visą dangą - iškloti naujas betonines plyteles. Taip pat yra planų įrengti vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, saugaus eismo atitvarus, dviračių stovus, lauko laikrodį, betonines šiukšlių dėžes.

Projektuotojų atstovas patikino, kad skvere nebus nukirstas nė vienas medis, "kai kurie bus tik apgenėti". Skvere norima pasodinti kiškio ašarėlių, keletą viksvų ir sidabražolių rūšių, tujų, penkialapių vynvyčių.

Beje, projekte numatoma daug apšvietimo - siūloma įrengti cinkuotus šviestuvus. Tikimasi įrengti 8 stacionarias vaizdo kameras ir vieną valdomą vaizdo stebėjimo kamerą. Kiek anksčiau buvo pateiktas pasiūlymas įrengti apšvietimą grindinyje, tačiau tokios minties buvo atsisakyta.

Taip pat norima atnaujinti ir pėsčiųjų alėjos stogą. Siūloma įrengti naują, skaidrios stiklo dangos, metalinių konstrukcijų stogą, ant kurio kas šešis metrus driektųsi apšvietimas. Nuo stogo lietaus vandenį surinktų lietloviai, kurie nuvestų vandenį tiesiai į lietaus vandens surinkimo kanalizaciją. Siūloma apšvietimą pritaikyti stilistiškai prie naujos metalo konstrukcijos - pabrėžiant ją, atkartojant jos formas.

Pristatymo pabaigoje pasiūlymą pateikė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Ji atkreipė dėmesį į ketinius šulinius, kurių numatoma įrengti 14.

"Galbūt būtų galima numatyti įrengti kompozitinius šulinių dangčius? Ketinius dangčius grobsto, todėl gali pavogti ir šiuos", - apie galimus nuostolius įspėjo ir savo pasiūlymą pateikė I. Šakalienė.

Dar praėjusių metų pabaigoje Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė, kad Vingio pasažo ir skvero atnaujinimo darbai veikiausiai prasidės 2020 metais. Šiemet planuojama apsiriboti projekto rengimo užbaigimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder