Vingio pasažo projektas dar nebaigtas

Vingio pasažo projektas dar nebaigtas

Pietinėje Klaipėdoje esantis Vingio pasažas, kuriame veikia ir lauko prekyvietė, jau daug metų laukia remonto. Ten dirbantys verslininkai ir aplinkiniai gyventojai nerimauja, kad gali būti atidėti keletą metų žadami pasažo tvarkymo darbai.

"Vakarų ekspresui" verslą šioje vietoje turintis klaipėdietis Erlandas pasakojo, kad tai yra itin problematiška vieta.

"Miestas ne pirmi metai žadėjo tvarkyti, padarė projekto pristatymą. Mes kartu su gyventojais pradėjome domėtis, kas Savivaldybėje kuruoja tą projektą, bet nieko neradome. Anksčiau buvo pasakę, kad skirs 1,2 mln. eurų remontui, o dabar sako, kad pinigų nebėra ir neaišku, kiek laiko nusikels darbai. Žmonės trynė rankoms, kad bus šviesu, gražu, o dabar neaišku, kada tai bus", - sakė Erlandas.

Pašnekovo teigimu, aplinkinių namų gyventojai ir verslininkai palaiko idėją nugriauti dabartinį pasažą ir jį sutvarkyti.

"Mums sako, kad pinigų užtenka tik skvereliui. Svarbu, kad žmonėms ant galvų nelytų, tinkas nekristų, o jie apie aikštę šneka. Aikštę reikia tvarkyti, kad benamiai patogiau gyventų? Dabar ten jau 17-18 valandą tamsu ir nejauku praeiti. Gal reikia valdininkus atvežti ir parodyti, kas ten darosi?" - pyko klaipėdietis.

Anksčiau buvo kalbėta, kad pirmieji tvarkymo darbai šioje teritorijoje galėtų prasidėti kitais metais. Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad vis dar vyksta techninio projekto rengimo darbai.

"Kai bus parengtas projektas, tada planuosime pinigus rekonstrukcijai ir ją įgyvendinsime. Galbūt 2019 metais apsiribosime projekto rengimo užbaigimu, o 2020 metais bandysime planuoti ir įrengimo darbus. Žiūrime ir į biudžeto galimybes", - kalbėjo L. Dūda.

Pasak jo, darbai planuojami dviem etapais: pirmiau bus tvarkomas skveras, po to - pasažas. Kitais metais projektuotojai turi Savivaldybei pateikti pagal anksčiau pateiktas pastabas pakoreguotą techninį projektą.

"Aš ir pats jo laukiu, nes pateikėme savo pastebėjimus ir laukiame galutinio varianto. Vėliau turbūt bus ir viešas pristatymas, į kurį ir aplinkiniai gyventojai bus pakviesti", - sakė L. Dūda.

"Vakarų eksprese" rugsėjo pabaigoje rašėme, kad Vingio gatvės aikštės ir jos prieigų bei pasažo atnaujinimo techninio projekto patvirtinimui pabaigos nematyti. Tada daug diskusijų sukėlė projektuotojų pasiūlymas visą aikštę apšviesti LED šviestuvų juostomis, įmontuotomis į grindinį. Savivaldybės atstovų ir projektuotojų susitikime buvo nuspręsta tokių šviestuvų atsisakyti, tad visą aikštę planuojama apšviesti tradiciniais grakštesnių formų šviestuvais.

Diskusijų tada sukėlė ir stogo dangos, po kuria jau daug metų kasdien veikia nedidelis turgelis, atnaujinimas. Projektuotojai siūlė permatomą stogą dengti ant esančių gelžbetoninių kostrukcijų. Kitas pasiūlymas buvo tas konstrukcijas demontuoti ir pastatyti grakštesnes metalo kolonas. Savivaldybės atstovai pasirinko antrąjį variantą, kuris miestui kainuos brangiau. Alėjoje prekeiviams po stikliniu stogu bus įrengti stacionarūs prekystaliai, bus pastatytas ir stacionarus viešasis tualetas. Atnaujintoje aikštėje planuojama įrengti vaikų žaidimo aikštelę, betoninius suoliukus ir šiukšlių dėžes, lauko laikrodį. Džiuginti akį turėtų ir atnaujinti želdynai.

ETAPAI. Vingio pasažo ir aplinkos tvarkymo darbai planuojami dviem etapais: pirmiau bus tvarkomas skveras, po to - pasažas. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder