Vilties kupinas koncertas ant bažnyčios pamatų

Vilties kupinas koncertas ant bažnyčios pamatų

Šeštadienio vakarą planuojamos atstatyti Šv. Jono bažnyčios archeologinėje atodangoje vyko jaukus renginys – Klaipėdos kūrėjų koncertas ant buvusio pastato pamatų.

Į koncertą „Jonas Ponas skamba“ pakvietę organizatoriai ragino sustoti prie apnuogintų bažnyčios bokšto pamatų ir permąstyti savo santykį su tuo, kas prarasta ir naujai atrasta.

Bažnyčios archeologinių tyrinėjimų vadovė Raimonda Nabažaitė sakė, kad sulaukia daug klausimų, ką pavyko surasti kasinėjant teritoriją, tačiau esą nieko gero nepavyko rasti – tik didingos bažnyčios pamatus, menkus likučius to, kas buvo.

„Po jūsų kojomis yra tie miestiečiai, kurie kūrė Klaipėdą ir kurie ją perleido mums. Tai yra mūsų atsakomybė – ar mes būtent šitoje vietoje žengsime į būsimą bažnyčią ir bokšto centre nusilenks altoriui tie, kas tiki, turistai tiesiog pasidžiaugs, ar pasvajosime prie kolonos, pabūsime šalia. Lieka tie klausimai ir šiandienos susitikimo mintis yra paklausti kiekvienam savęs, ką mums reiškia ši vieta“, - svarstė R. Nabažaitė.

Pasak jos, anuomet ši vieta buvo ypatinga, nes čia susitikdavo mintys, idėjos, žmonės ir pašnekesiai. Mokslininkė linkėjo, kad ir ateityje ši vieta liktų susitikimų vieta.

Nemokamo koncerto metu ant bažnyčios pamatų, statydami muzikinį bažnyčios bokštą, pasirodė Klaipėdos atlikėjai: violončelininkas Mindaugas Bačkus, „Lyrikos magistrai“, Ingaja ir „Hit kick“.

Buvo išsakyta vilties kupina mintis, kad pirmojo koncerto metu klausytojai, stovintys bokšto vietoje, vieną dieną galės susikeisti vietomis su atlikėjais ir stebėti pasirodymą jau atstatytoje bažmyčioje.

Organizatoriai kvietė visus norinčius ateiti „susitikti, išgirsti, pajausti, sustoti“. Tikslas buvo pasiektas, nes muzikos garsai į Šv. Jono bažnyčios vietą priviliojo daug praeivių. Jie, nebetilpę į aptvertą teritoriją, pasiklausyti muzikos stabtelėjo tiesiog prie tvoros.

Koncerto klausytojus arbata vaišino liuteronų bendruomenė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder