Vietoje krūmų išpjovė medžius?

Vietoje krūmų išpjovė medžius?

Uoliai vykdydami valdininkų prašymus šalia "Švyturio" arenos esančio sklypo nuomininkai gali būti persistengę.

Dabar jau aplinkosaugininkai aiškinasi, kokia žala galėjo būti padaryta gamtai, nes spėjama, kad Baltijos pr. 26A kartu su beverčiais krūmynais be jokio leidimo buvo išpjauti ir medžiai.

Šiandien įvertins

Sklype į krūvas suversti nupjauti krūmynai ir storesni medžiai lyg ir suponavo, kad čia netrukus bus pradėtos dar vienos statybos. Visgi Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė patikino, kad leidimas statyboms nėra išduotas, ir užsiminė, kad Savivaldybės koridoriuose sprendžiamas detektyvas, kas be leidimo išpjovė medžius.

"Šis sklypas iki 2089 metų yra išnuomotas UAB NMN, kuri 2007-aisiais įsigijo čia buvusį seną statinį. Mano žiniomis, Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pavedė bendrovei susitvarkyti sklypą - pašalinti beverčius krūmus, bet, matyt, buvo persistengta - nepagailėta ir medžių", - pasakojo R. Liudžiuvienė.

Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė patvirtino, kad niekas į jos vadovaujamą skyrių nesikreipė ir neprašė leidimo minėtame sklype medžiams pjauti, todėl apie tai buvo informuota Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūra.

"Beverčiams krūmams šalinti leidimo nereikia. Bet medžiams jis būtinas", - priminė R. Jievaitienė.

Tačiau ši istorija pradžiugino Viešosios tvarkos skyriaus vedėją Kristiną Vintilaitę ir Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėją Vilių Valį. Mat, pasak jų, pagaliau sutvarkyta akis badžiusi miesto piktžaizdė.

"Tai buvo tokia apleista teritorija, kad tik verkt norėjosi į ją žiūrint. Apžėlę krūmynai, pilna šiukšlių, benamiai buvo pamėgę ten būriuotis", - pasakojo K. Vintilaitė.

Pasak V. Valio, sklypo nuomininkams ne kartą buvo siunčiami raginimai susitvarkyti.

"Buvo surašytas ir ne vienas protokolas. Tačiau mes prašėme tik susitvarkyti ir išretinti krūmus. Žinoma, kad pjauti medžių neprašėme", - pasakojo V. Valys.

Tyrimą vykdantis Klaipėdos miesto agentūros vyriausiasis specialistas Bronislovas Kazragis žadėjo šiandien tiksliau pasiaiškinti, kiek buvo nupjauta medžių.

"Viskas suversta į vieną krūvą, dabar sunku įvertinti, kiek tų medžių buvo nupjauta. Tad neskubėkime vertinti. Rytoj išsklaidysime šakas ir tiksliai pažiūrėsime, ar yra krūvoje medžių ir kiek jų", - vakar sakė B. Kazragis.

Aiškinsis su rangovu

"Rugpjūčio 29 dieną bendrovė gavo raštišką Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus nurodymą sutvarkyti teritoriją - nušienauti žolę, surinkti buitines šiukšles bei iškirsti menkaverčius krūmynus. Tai yra periodiniai darbai, kuriuos bendrovės NMN samdomi specialistai atlieka jau ne vienerius metus. Gavę nurodymą kreipėmės į Aldeviną Vilucką, kuriam perdavėme Savivaldybės administracijos nurodymą ir paprašėme jį įvykdyti. Bendrovė neužsakė medžių pjovimo darbų. Jei tai iš tiesų buvo padaryta, teritorijos valymo paslaugas teikianti įmonė tai padarė savavališkai, nederinusi su mumis. Šiuo metu aiškinamės situaciją tiek su darbus atlikusia įmone, tiek su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento atstovais. Paaiškėjus aplinkybėms galėsime informuoti, kokių veiksmų imsimės", - aiškino UAB NMN direktorius Aurimas Martinkėnas.

Jo minimas Aldevinas Viluckas tvirtino, kad nenupjovė nė vieno medžio.

"Tiesiog ten augę krūmai buvo tokie seni, kad kai kurių storis ir galėjo priminti medžius. Aš pats skambinau į Savivaldybę ir teiravausi, kaip tą teritoriją sutvarkyti. Buvo pasakyta, kad krūmus reikia išretinti taip, kad saulė matytųsi. Taip ir padarėme. Po darbų gyventojai ėjo, dėkojo, kad pagaliau išvalėme tą šiukšlyną. Aš ir nuotraukas turiu, kaip teritorija atrodė prieš tai, galėsiu aplinkosaugininkams parodyti. Juk kalbame ne apie draustinį, o apie komercinės paskirties sklypą", - sakė A. Viluckas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder