Vietoje dešimt - dvidešimt talentų

Vietoje dešimt - dvidešimt talentų

Teismui iškėlus bankroto bylą dvidešimt metų gyvavusiam Vitalijaus Chomičenko įsteigtam ir vadovaujamam centrui "10 talentų", vyras ginklų nesudėjo ir dabar tęsia savo veiklą jau kitu pavadinimu.

"Įsteigiau asociaciją "20 talentų". Turiu antspaudą, įstatus, atidarėme sąskaitą. Pavadinimas nieko nekeičia, kaip padėjau vaikams, taip ir toliau padėsiu. Tik tiek, kad po dvidešimties veiklos metų jau tapome "20 talentų", - džiaugsmingai pasakojo V. Chomičenkas.

Pernai vasaros pradžioje Klaipėdos apygardos teismas bankroto bylą vaikų socialinės pagalbos centro darbštumo ugdymo mokyklai "10 talentų" iškėlė išnagrinėjęs Mokesčių inspekcijos prašymą. Buvo teigiama, kad V. Chomičenko vadovaujamas centras valstybei yra skolingas per 18 tūkst. eurų. Iš šios sumos per 6,7 tūkst. Eur sudaro pelno mokesčio delspinigiai, 1,2 tūkst. Eur - bauda. Teismas paskyrė bankroto administratorių ir areštavo "10 talentų" turtą - senus paaukotus baldelius, žaislus ir kt.

Pats V. Chomičenkas aiškino, kad skola susidarė per daugybę metų, kai nebuvo tvarkomi veiklos dokumentai ir nemokėti mokesčiai. Tačiau esą taip nutiko dėl paaiškinamų priežasčių - prieš dešimt metų buvo pavogti visi įstaigos dokumentai, be to pats V. Chomičenkas nesupranta, kaip reikia tvarkyti dokumentus, jam tai esanti aukštoji matematika, o samdyti buhalterio neturi už ką.

Klaipėdos apygardos teismo atstovų duomenimis, 2017 birželio 5 dieną "10 talentų" iškelta bankroto byla dar nėra užbaigta, nes nėra sprendimo dėl įmonės pabaigos. Šiuo metu vyksta kreditorinių reikalavimų tikslinimai ir išieškojimai. Paskutinį kartą jie buvo patvirtinti 2017-ųjų rugsėjo 25 dieną.

Pats V. Chomičenkas apie bankroto bylą nelinkęs kalbėti.

"Tikiuosi, kad dabar nebeįkliųsiu į tokius nemalonumus. Asociacijai kitokie reikalavimai, atsiskaityti reikia kartą per metus. Viską bus paprasčiau valdyti", - dabar viliasi V. Chomičenkas.

Nors vyras neslėpė, kad iškelta bankroto byla buvo išmušusi jį iš vėžių, tačiau visą tą laiką jis nenutraukė savo veiklos. Klaipėdos savivaldybės valdomos AB "Klaipėdos vanduo" centrui suteiktose patalpose vaikai iš sunkiau besiverčiančių šeimų galėjo rinktis visą laiką.

"Žinoma, buvo nemalonu. Juolab kad visada dirbau ne dėl naudos sau", - sakė V. Chomičenkas.

Tiek jo bankrutuojantis centras, tiek naujoji asociacija išgyvena tik neabejingų žmonių paramos dėka. Vyras deda visas pastangas, kad vaikai iš asocialių ar sunkiau besiverčiančių šeimų turėtų kur ateiti po pamokų, ar net laisvadieniais. Čia jie gali ramiai pabūti, paruošti pamokas, išgerti arbatos. Tokių sąlygų daugelis namuose neturi, tad "10 talentų" vadindavo antraisiais savo namais. Vyras tikisi, kad ir pasikeitus pavadinimui, vaikams bus taip pat miela pas jį ateiti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder