Vietoje cigarečių - ledai

Vietoje cigarečių - ledai

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre vakar vyko akcija "Metam rūkyti, valgom ledus".

Anot akcijos organizatorių, gegužės 31-ąją minima Pasaulinė diena be tabako yra gera proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų labui. Akcijos rėmėjas "Klaipėdos pienas" centro nariams dovanoja po ledą.

Akciją organizavo socialinė pedagogė Odeta Plokštienė, neformaliojo švietimo organizatorė Aina Trapienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Snieguolė Daukintienė.

O šiandien Klaipėdos universitetinės ligoninės Pogimdyminiame skyriuje vyks tradicinė akcija "Gimiau nerūkantis". Jos metu bus sveikinami gegužės 31 d. gimę naujagimiai bei jų tėveliai. Jiems bus dovanojami marškinėliai su užrašu "Gimiau nerūkantis" ar "Gimiau nerūkanti", įteikiami diplomai ir gėlės.

Gegužės 31-ąją Pasauline diena be tabako lygiai prieš 30 metų paskelbė Pasaulio sveikatos organizacija. Taip siekiama atkreipti pasaulio dėmesį "į epidemiškai plintančias, tačiau išvengiamas mirtis, sukeltas rūkymo". Tądien visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti, atsisakyti tabako gaminių.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2016 m. vienam 15 metų ir vyresniam Lietuvos gyventojui teko 1 284 legaliai įsigytos cigaretės (0,3 proc. mažiau nei 2015 m.).

Teigiama, kad 2016 m. nuo su rūkymu susijusių piktybinių navikų Lietuvoje mirė 1,7 tūkst. žmonių - 63 mažiau nei 2015 m. Dauguma (81,2 proc.) nuo šių piktybinių navikų mirusių asmenų buvo vyrai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder