Vietoje avialinijų rems smulkųjį verslą

Vietoje avialinijų rems smulkųjį verslą

Penkios Klaipėdos įmonės iš Savivaldybės gaus net 50 000 eurų paramą verslui plėsti. Tai du kartus daugiau nei buvo planuota.

Vytis Radvila, Klaipėdos savivaldybės Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas, sako, kad šiais metais dėl COVID-19 pandemijos Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programa galėjo būti ir visiškai neįgyvendinta.

Tačiau pesimistinis scenarijus neišsipildė, o planuota 25 000 eurų suma net padvigubėjo. Dėl neaiškios situacijos oro pervežimų sektoriuje vietiniam verslui atiteks 25 000 eurų, kurie buvo numatyti tikslinei programai skrydžiams į Palangos oro uostą remti.

"Iš viso 26 Klaipėdos įmonės pateikė paraiškas gauti dalinį finansavimą savo planuojamiems projektams įgyvendinti", - sako V. Radvila.

Anot jo, tarp projektų dominavo investicijos į gamybos plėtrą ir modernizavimą, siekiant mažinti kaštus, taip pat verslo skaitmenizavimas, kuriant elektronines parduotuves, turizmo skatinimo projektai.

Šią savaitę vykusiame Klaipėdos savivaldybės Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos posėdyje iš esmės buvo pritarta Klaipėdos savivaldybės komisijos projektų vertinimui.

Komisija siūlo finansavimą skirti penkiems projektams.

Per artimiausią savaitę turėtų paaiškėti, ar visi pretendentai nutars pasinaudoti parama.

"Daliai projektų nutarta skirti mažesnę paramą, nei buvo prašoma, todėl bus tikslinama, ar pareiškėjai yra pasirengę įgyvendinti projektą tokiomis sąlygomis", - sakė V. Radvila.

Gintaras Neniškis, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, pasidžiaugė, kad atsirado galimybė daugiau lėšų skirti smulkiajam ir vidutiniam verslui paremti.

"Sėkmingai sutapo ir tai, kad šiemet, kitaip nei ankstesniais metais, sulaukta tikrai rimtų ir griežtus vertinimo kriterijus atitinkančių projektų", - teigė G. Neniškis.

Tikimasi, kad jei ekonominė situacija bus palanki, iki 50 000 eurų išaugęs šios programos finansavimas ateityje gali net didėti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder