Viešieji darbai taps deficitu

Viešieji darbai taps deficitu

Skaičiuojama, kad šiemet gerokai mažiau bedarbių turės galimybę atlikti viešuosius darbus. Pavyzdžiui, pernai tuo Klaipėdoje pasinaudojo 800 asmenų, o šiemet pagal šią programą kol kas planuojama įdarbinti tik 220 bedarbių.

Teigiama, kad dėl tokios situacijos kalti vėluojantys šalies valdžios sprendimai.

"Ankstesniais metais jau lapkričio mėnesį žinodavome, kokia bus tvarka, o pernai tik gruodį iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sulaukėme reikiamos informacijos, kad iki liepos 1-osios dar galios senoji tvarka", - kodėl taip atsitiko, paaiškino Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė.

Dėl tos pačios priežasties šiemet viešuosius darbus dirbti realiai bus galima pradėti tik kovą. Vidutinė viešųjų darbų trukmė - 2 mėnesiai, tad skaičiuojama, kad šią vasarą bedarbių paslaugomis negalės pasinaudoti mokyklos ir darželiai.

"Ankstesniais metais daugelio mokyklų ir darželių administracijos norėdavo, kad vasarą viešuosius darbus atliekantys asmenys padėtų tvarkyti aplinką ar vykdytų remonto darbus, bet kadangi nuo liepos 1 dienos keisis tvarka, panašu, kad šiemet viskas susijauks", - pasakojo Savivaldybės atstovė.

Tiesa, situaciją galbūt ištaisys nuo sausio pradėjusi galioti tvarka, kad baudą pagal Administracinių nusižengimų kodeksą gavę asmenys ją galės pakeisti į viešuosius darbus. Bet ar taip bus iš tiesų, parodys laikas.

Praėjusių metų lapkričio 1 d. duomenimis, Klaipėdos mieste buvo 6 proc. darbingo amžiaus bedarbių. Nuo 2016 metų pradžios iki šios datos buvo įregistruoti 14 486 bedarbiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder