Viešasis transportas Paupiuose nereikalingas?

Viešasis transportas Paupiuose nereikalingas?

"Paupių kvartalas dūsta nuo autobusų", - tokia žinutė prieš porą dienų pasiekė "Vakarų ekspresą". Jos autorius skundžiasi, kad dėl suintensyvėjusio viešojo transporto eismo šį kvartalą kankina ir autobusų keliamas triukšmas. Transportininkai tokiomis kalbomis stebisi - esą kaip tik nuolat gaunama prašymų į Paupius nukreipti daugiau maršrutų.

"Vakarų ekspresui" laišką parašęs Dainius Kaciucevičius nurodė, kad gyventojai yra nepatenkinti liepos pradžioje atlikta viešojo transporto maršrutų korekcija.

"Tylų, ramų, miegamą kvartalą pavertė tiesiog triukšmingu orą teršiančiu keliu. Vienas paskui kitą kursuojantys 17, 18, 21 autobusai sukelia tikrai labai didelį triukšmą, juk namai prie pat kelio. Jaunystės g. 22 namas ant kalniuko, važiuojamoji dalis prie pat langų, atstumas - tiktai 1 metras!!! Tiesiog dreba visas namas, kai autobusai pravažiuoja", - rašoma laiške.

Pasak D. Kaciucevičiaus, autobusai Jaunystės g. vos prasilenkia, o ties sankryža stovintys daugiabučiai, esantys arti gatvės, taip pat kenčia triukšmą. Klaipėdietis teigia, esą korekcijas rengę specialistai nepasidomėjo gyventojų norais ir pasirinko lengviausią sprendimą.

"Korekcijos derintojai mini, kad vairuotojams nepatogus išvažiavimas piko valandomis. Netiesa, grafikui tai netrukdo, mes patys - vairuotojai ir puikiai tai suprantame, be to ten numatoma įrengti reguliuojamą sankryžą. Toje gatvėje moksleiviai statosi mašinas, dažnai ruošiamos šventės ar mugės, kas bus žiemą? Be to, pastebėta, kad dauguma vairuotojų keleivius išleidžia tiesiog prie pat pavojingo posūkio ties Jaunystės g. 18, iki nelaimės tikrai nedaug, juolab kad aikštelė prie parduotuvės nuolat pilna mašinų ir labai judrus eismas", - argumentus dėstė D. Kaciucevičius.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas mano, kad pagrindo tokiems skundams nėra.

"Daugelio Klaipėdos pakraščių gyventojai norėtų taip "dusti" nuo autobusų. Įstaiga nuolat gaudavo Paupių kvartalo gyventojų prašymus užtikrinti viešojo transporto paslaugą. Maršrutų trasos į kvartalą nukreiptos gyventojų pageidavimu, o problemos dėl elektros linijos senojoje trasoje tik paspartino tokį sprendimą", - komentavo A. Samuilovas.

Jis pripažino, kad važiavimo sąlygos šioje trasoje nėra idealios, tačiau būtinus reikalavimus autobusų eismui jos tenkina.

"Ties Jaunystės gatvės 18 namu tikrai yra nepatogus posūkis. Neatsitiktinai iš Jaunystės gatvės sukant į dešinę yra "Stop" ženklas, kuris galioja tiek lengviesiems automobiliams, tiek ir autobusams. Perspektyvoje ten numatyta įrengti ir veidrodį. Rūko stotelėje piko metu, nuo 7 iki 8 valandos, abiem kryptimis pravažiuoja 11 autobusų. Palyginimui, per tą pačią valandą Senamiesčio stotelėje abiem kryptimis pravažiuoja 99 miesto autobusai, keliolika priemiestinių bei apie 40 maršrutinių taksi. Užjausdamas moksleivius, kurie neva nebegalės statyti savo automobilių, noriu priminti, kad gatvė nėra stovėjimo aikštelė, ji skirta eismui", - ironizavo KKT direktoriaus pavaduotojas.

A. Samuilovas tikino, kad Klaipėdoje viešasis transportas yra prioritetas, o jo tinklą Paupių kvartale atsižvelgiant į gyventojų prašymus numatoma plėsti.

"Jau rudenį atsiras naujas žiedinis maršrutas, kuriuo veš mažos talpos autobusai. Jis užtikrins vidinių kvartalo gatvių gyventojų susisiekimą su Senuoju turgumi", - sakė A. Samuilovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder