Vieninteliu reisu skraidinami DFDS darbuotojai

Vieninteliu reisu skraidinami DFDS darbuotojai

Palangos oro uoste pirmadienį kilo ir leisis vienintelis Lietuvoje keleivinis orlaivis – privačiu reisu į Roterdamą ir iš jo skraidinami Danijos kapitalo Klaipėdos keltų bendrovės DFDS darbuotojai, dirbantys dviejuose laivuose Šiaurės jūroje. 

„Užsienio reikalų ministro teikimu ir susisiekimo ministro įsakymu šiandien (apie 17 val. – BNS) į Palangą atskris 40 įmonės DFDS darbuotojų, aptarnaujančių kelto Klaipėda–Kylis linijas ir dėl pasibaigusios pamainos 40 išskris namo“, – BNS sakė susisiekimo ministro atstovė spaudai Aldona Violeta Grinienė.

Pasak DFDS viešųjų ryšių ir komunikacijos Baltijos šalims vadovo Vaido Klumbio, išvyksta ir namo grįžta Šiaurės jūroje dirbanti įgula.

„Vyksta įgulų keitimas, jie yra parskraidinami. Ryte į Roterdamą išskrido tie, kurie naujai laive pradės dirbti, o grįžta tie, kurie jau atidirbo. Mūsų pora laivų dirba su Lietuvos vėliava Šiaurės jūroje, jie turi būti keičiami. Darbuotojai atidirba savo pamainą, vienį grįžta, o kiti išskrenda“, – teigė jis. 

Visi grįžtantys darbuotojai yra lietuviai, jie privalės 14 dienų saviizoliuotis.

Pasak V. Klumbio, įprastai Baltijos jūroje esančiuose keltuose dirbantys žmonės keičiasi kas keturias savaites, o Šiaurės jūroje – kas šešias. 

Lietuvius skraidina Estijos avialinijos „Region Jet“. V. Klumbio teigimu, įprastai darbuotojai skraido reguliariais skrydžiais, tačiau kadangi šiuo metu jų nėra, bendrovė išnuomojo orlaivį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder