Vienintelis kandidatas į KU rektorius - A. Razbadauskas

Vienintelis kandidatas į KU rektorius - A. Razbadauskas

Pirmadienis buvo paskutinė diena, kai buvo galima pateikti dokumentus dalyvauti viešame konkurse Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus pareigoms užimti. Pranešta, kad sulaukta vos vieno prašymo, tačiau, kas jį pateikė, universitetas neskelbė.

"Taip, aš padaviau prašymą", - neslėpė laikinai rektoriaus pareigas einantis profesorius daktaras Artūras Razbadauskas, kai vakar paskambinome pasiteirauti, ar jis tas vienintelis kandidatas. Beje, prašymą jis padavė tik vakar.

Profesorius neslėpė, kad apsispręsti, ar dalyvauti dar kartą rektoriaus rinkimuose, jam nebuvo lengva.

"Esu chirurgas, veiklos man pakanka. Man tai nebuvo labai paprastas apsisprendimas. Bet kaip būtų atrodę, jei nebūtų nė vieno prašymo? Mūsų konkurentai tik to ir laukia. Jau ir taip kartais universiteto įvaizdį nepagrįstai bandoma menkinti, bandoma aiškinti, esą universitetas miršta, nors nėra nieko panašaus. Eidamas laikinojo rektoriaus pareigas matau realią situaciją", - kalbėjo A. Razbadauskas.

Beje, jis sakė nė kiek nenustebęs, kad daugiau pretendentų neatsirado. Esą tai nesunku buvo prognozuoti po pernai vykusių nesėkmingų rinkimų.

"Dar bus matyti, ar atitinku reikalavimus. Vis tiek universiteto Taryba slaptu balsavimu turės apsipręsti - išrinks arba ne. Praėjusį kartą buvo šeši kandidatai, bet iš jų neišrinko nė vieno. Kaip bus dabar, nežinau. Lieka laukti", - sakė A. Razbadauskas.

Klaipėdos universitetas pirmadienį informavo, kad antradienį 16 val. rektoriaus rinkimų komisija rinksis į uždarą posėdį. Jame bus atplėštas vokas ir patikrinta, ar visi privalomi dokumentai yra pateikti. Tada kandidato vardas ir pavardė bus paskelbti viešai, o jo pateikti dokumentai perduoti KU Senatui ir KU Tarybai.

Taip pat uždaro rektoriaus rinkimų komisijos posėdžio metu paaiškės ir data, kada kandidatas galės prisistatyti KU Tarybai, Senatui, bendruomenei. Taip pat preliminariai bus numatyta ir galima KU rektoriaus rinkimų data.

Tai jau antras konkursas į Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas. Pernai spalį vykusiame konkurse nė vienas iš penkių kandidatų nesurinko būtinų šešių universiteto Tarybos narių balsų. Iš pradžių šio posto siekė šeši kandidatai, bet vienas iš jų iš kovos pasitraukė anksčiau.

Naujas rektorius renkamas, nes pernai balandį iš šių pareigų pasitraukė profesorius Eimutis Juzeliūnas. Nuo 2018 m. gegužės 2 d. universitetui vadovauja laikinai išrinktas rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder