Vidury miesto - kaimo kvapas

Vidury miesto - kaimo kvapas

Uostamiesčio Medvėgalio gatvės 18-ąjį namą galima surasti ir pagal kvapą, kuris sklinda nuo kieme įrengtos vištidės bei erzina kaimynus.

Miesto gyvūnų laikymo taisyklės kai kuriose Klaipėdos vietose leidžia laikyti naminius paukščius, tačiau privačių namų kvartalas už naujosios turgavietės nepatenka į sąrašą teritorijų, kuriose draudimas negalioja.

Tačiau jį Medvėgalio gatvės 18-ojo namo savininkas Juozas Plečkaitis ignoruoja. Apie šio klaipėdiečio laikomas vištas sužinota po neapsikentusių kaimynų skundų.

"Tos vištos laikomos mažame aptvare, nuo jų sklinda dvokas, kuris nepakeliamas tampa tada, kai yra karšta. Ir dėl higienos neramu, šeimoje yra mažų vaikų, baiminamės dėl jų", - sakė viena iš kaimynių.

Jos teigimu, aplinkiniai pateikė skundą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, o ši apie naminius paukščius informavo savivaldybę. Kaimynė sako, kad jos specialistai po patikrinimo šią vasarą liepė vištomis atsikratyti iki liepos 15-osios, tačiau savininkas reikalavimą ignoruoja.

J. Plečkaitis žinomas savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams.

"Paskutinio atvejo neprisimenu, tačiau su šiuo piliečiu reikalų turėjome ne kartą: buvo ir daugiau nei priklauso žemės apsitvėręs, linijas braižė automobiliams, kelio užtvarą pasistatė. Tai sudėtingas žmogus", - pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Su naminių paukščių laikymu ten, kur draudžiama, specialistai šiemet susiduria ne pirmą kartą. Vasaros pradžioje pastebėta, kad būrį vištų kieme laiko ir viena melnragiškių šeima.

Jas galima auginti tik Tauralaukyje, Šaulių, Paupių, Rimkų, Žardės, Labrenciškių ir Kalotės gyvenamuosiuose rajonuose.

Be to, vištų laikymas yra ir Klaipėdos sanitarijos bei higienos taisyklių pažeidimas, mat paukščiai dergia kur papuola.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder