Viačeslavui Titovui - 12 tūkstančių eurų bauda

Viačeslavui Titovui - 12 tūkstančių eurų bauda

Partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą 8 tūkstančių taikių piliečių ir vaikų nužudymu kaltinęs, dezinformaciją skleidęs ir neapykantą kurstęs Klaipėdos tarybos narys Viačeslavas Titovas sulaukė teismo verdikto - jam teks sumokėti 12 tūkstančių eurų baudą.

Nors prokuroras prašė politikui skirti lygtinę laisvės atėmimo bausmę, sprendimą priimdamas Klaipėdos apylinkės teismas apsistojo ties bauda, kurią V. Titovas turės sumokėti per 2 mėnesius nuo įsiteisėjimo dienos.

Pabrėžta ir tai, kad kaltinamasis teisiamas pirmą kartą, nors anksčiau ir turėjo administracinių nusižengimų dėl kelių eismo taisyklių.

Bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismas konstatavo, kad per tam tikrą laikotarpį V. Titovas socialiniame tinkle "Facebook" paskleidė 34 žinutes, iš kurių 22 buvo susijusios su partizanais. Politikas neigiamai apie A. Ramanauską-Vanagą pasisakė ir Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komitete.

Teigiama, kad Klaipėdos tarybos nario kaltinimai A. Ramanausko-Vanago atžvilgiu yra nepagrįsti, melagingi ir kurstantys neapykantą, mat jau anksčiau partizanų vadas buvo reabilituotas - po mirties jam suteikti aukščiausi valstybės apdovanojimai. Pats V. Titovas kaltės nepripažino net ir išgirdęs teismo nuosprendį.

"Nesutinku su tokiu neobjektyviu teismo sprendimu. Neišnagrinėti visi raštu pateikti argumentai. 12 tūkstančių eurų bausmę vertinu kaip mokestį už laisvą žodį. Turiu daug liudininkų, nuomonės nepakeičiau. Neturiu didelių pajamų, turiu tris vaikus, bauda didelė. Klaipėdos tarybos nario mandato atsisakyti neketinu. Klaipėdiečiai išreiškė pasitikėjimą manimi", - sakė V. Titovas.

Prokuroras Simonas Genys siūlė V. Titovui skirti lygtinę metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jo manymu, politikui skirta bauda yra pakankamai griežta, tačiau neatmetama galimybės sprendimą skųsti.

"Klausimas, ar tai pasieks bausmės tikslus. Juolab pats teismas pripažino, kad veiksmai, nukreipti prieš Adolfą Ramanauską-Vanagą ir Lietuvos partizanus yra ypatingai pavojingi. Turbūt, kad sprendimas bus skundžiamas. Asmuo kėsinosi į Lietuvos istorinį identitetą. Žmonėms siekiama įdiegti tam tikrų dalykų, kad suabejotų partizanų kilniais tikslais. Bandoma pakirsti pasitikėjimą asmenimis, kurie kovojo už Lietuvos laisvę", - teigė S. Genys.

V. Titovas dėl savo pasisakymų nepalankaus verdikto sulaukė praėjusių metų rudenį, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad politikas sulaužė priesaiką. Užbėgdamas įvykiams už akių, V. Titovas savo noru atsisakė Tarybos nario mandato.

Tiek V. Titovas, tiek prokuroras per 20 dienų sprendimą gali skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder