Verslumo projektas "Sėkmingo verslo startas" finišavo: apdovanotos trys geriausios verslo planų konkurso idėjos

Verslumo projektas "Sėkmingo verslo startas" finišavo: apdovanotos trys geriausios verslo planų konkurso idėjos

Ne pelno siekianti asociacija "Mano miestas Klaipėda" jau beveik 10 metų puoselėja smulkaus verslo plėtrą mieste organizuodama verslumo projektus. Šiųmetinis projektas "Sėkmingo verslo startas" kovo 16 d. įveikė paskutinįjį etapą - paskelbtos ir apdovanotos projekto nugalėtojos.

Finaliniame renginyje dalyviai pristatė 16 verslo planų ir atsakinėjo į jiems pateiktus komisijos ir auditorijos klausimus.

Verslo planus vertino kompetentinga komisija: komisijos pirmininkas Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos ir Manager.lt Akademijos vadovas Aras Mileška, "Invest Lithuania" regiono plėtros projektų vadovė Vakarų Lietuvoje Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė, "Investicijų ir verslo garantų" ("Invega") vyresnioji projektų vadovė Ausma Bartkutė, "Verslios Lietuvos" regiono koordinatorė Indrė Kazlauskienė, "Klaipėda ID" direktorius Simas Simanauskas.

Po visų verslo planų pristatymo, kol komisija skaičiavo galutinius balus, dalyviai kartu pietavo ir keitėsi savo kontaktiniais duomenimis vieni su kitais, t. y. vyko kontaktiniai pietūs "Keisk vizitinę į pietus".

Susumavusi visus balus komisija nugalėtojomis paskelbė tris, jų manymu, verčiausias realiais verslais tapti idėjas ar tinkamus toliau vystyti verslus: "The wrinkles shop", "Popa boat" ir "Ponas zuikis".

Labiausiai komisiją sužavėjusią ir daugiausia vertinimo balų pelniusią verslo idėją "The wrinkles shop" pristatė Laura Grašytė. Merginos tikslas - siūti aplinkai nekenksmingą, tvarią lininę patalynę.

"Šiame konkurse dalyvavau, nes norėjau patikrinti savo idėją, kaip ją vertina kiti žmonės. Šį verslą plėtoju jau vienerius metus, tad man buvo įdomu į verslą pažiūrėti dar kartą kitomis akimis, įsigilinti į spragas ir jas užpildyti. Turiu tikslą savo prekinį ženklą paversti populiariu gal net visame pasaulyje", - pasakojo L. Grašytė.

Kita konkurso favoritė - Aurelija Urbonaitė pristatė "Popa boat" vandens transporto priemonę, kuria galėtų plaukioti vietiniai gyventojai ir turistai. Mergina mano, kad tai padėtų vystyti Klaipėdos miesto turizmą.

"Man labai patiko tai, kad visa konkurso sistema buvo labai koncentruota: konkretūs, praktiški mokymai, konkrečių specialistų konsultacijos. Įvairių abstrakčių verslo pristatymų esame visi matę, o tokių individualių mokymų labai trūksta. Visa mūsų komanda į "Popa boat" projektą investavo labai daug jėgų, laiko, todėl turėjome vilčių laimėti šį projektą", - kalbėjo A. Urbonaitė.

Vienos iš projekto nugalėtojų Ieva Kasperaitė ir Kristina Vitkevičė pristatė vaikų kambario verslo idėją. Tai vienintelė Klaipėdoje vieta, kur tėvai gali palikti savo vaikus išskirtinėje, specialiai pritaikytoje aplinkoje su gamtai nekenksmingais žaislais ir edukacine programa pagal Montessori metodiką.

Anot dalyvių, šio projekto laimėjimas joms yra didžiulė paskata dar kartą patikėti savo verslo idėjos reikšmingumu visuomenei ir judėti pirmyn.

"Dalyvavome, nes norėjome įgauti patirties, užmegzti naujas, naudingas verslo pažintis. Mums jau buvo laimėjimas, kai mūsų idėją atrinko į tolesnius etapus. Tokių projektų tikrai labai reikia, kad paskatintų žmones veikti, jei jie turi idėją ir mano, kad ji yra gera", - pasakojo I. Kasperaitė ir K. Vitkevičė.

Pasak komisijos pirmininko A. Mileškos, iš 12 kriterijų pagrindinis, kuriuo komisijos nariai vadovavosi rinkdami laimėtojus, buvo tas, kad verslo idėja būtų reali, įgyvendinama ir kad verslas būtų naudingas ir jo savininkams, ir klientams.

"Buvo net 5 stiprios verslo idėjos, tad labai gaila, kad nugalėjo tik 3 iš jų. Iš esmės mane labai džiugina, kad yra Klaipėdoje tokių verslo idėjų. Šis konkursas įrodė, kad verslą pradėti įmanoma, nes daug žmonių dvejoja ir tuo nepatiki", teigė A. Mileška.

"Invegos" atstovė A. Bartkutė ir "Verslios Lietuvos" atstovė I. Kazlauskienė savo pranešimų metu visiems konkurso dalyviams siūlė savo pagalbą. Pradedantiesiems verslininkams siūloma pasinaudoti nemokamomis kompiuterizuotomis darbo vietomis su įranga, teikiamomis skaitmeninio, kūrybinių industrijų vystymo, socialinio verslo konsultacijomis,praktinėmis mentorių sesijomis,verslo ugdymo mokymais ir kitomis verslo skatinimo ir plėtros iniciatyvomis.Taip pat lengvatinėmis paskolomis iš Europos socialinio fondo.

Projekto nugalėtojoms atiteko po 6,5 tūkst. Eur vertės verslo priemonių ir paslaugų krepšelis, kurį sudaro mentorių UAB "Sabelija" generalinio direktoriaus Tado Šatkausko, strateginės rinkodaros specialisto Raimundo Vaitiekūno, kavinės "10 tiltų", butiko "Lighthauzas", prekės ženklo "Bevangardo", "Klaipėdos kūrybiško verslo uosto" sumanytojos, įkūrėjos, bendraturtės Aušros Pacevičiūtės konsultacijos ir pagalba verslo pradžioje.

Projekto organizacinė komanda dėkoja savanoriams, aktyviai prisidėjusiems prie organizavimo ir talkinimo renginių metu, ypač akimirkas užfiksavusiam Andriui Tamašauskui.

Taip pat tariame "ačiū" renginio moderatoriui, radijo stoties "Laluna" laidų ir renginių organizavimo įmonės "Trys karaliai" renginių vedėjui Viliui Regalui.

Panašaus turinio projekto tęsinys planuojamas rudenį ir tikimasi sulaukti dar originalesnių ir inovatyvesnių idėjų ar jauno verslo subjektų, gyvuojančių ne ilgiau nei 2 metus Klaipėdos mieste.

Projektas "Sėkmingo verslo startas" finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų www.esinvesticijos.lt, Klaipėdos miesto savivaldybės ir pačios asociacijos "Mano miestas Klaipėda" (www.mmk.lt) lėšomis.

Į visus iškilusius klausimus atsakys projekto koordinatorė Eglė Sakutienė telefonu 8 698 20030, el. paštu [email protected], "Facebook" paskyroje "Sėkmingo verslo startas".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder