Verslininkai supažindinti su miesto planais

Verslininkai supažindinti su miesto planais

Šiandien Klaipėdos pramonininkų asociacijos nariams buvo pristatytas Klaipėdos 2015-2017 m. strateginis veiklos planas.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasidžiaugė, kad pernai suplanuotas miesto biudžetas buvo įvykdytas ir net viršytas.

"Nors miestas turi apie 100 milijonų litų skolų, dalį jų galėsime grąžinti", - kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorė.

J. Simonavičiūtė pabrėžė, kad 2015-ieji yra pasirengimo metai - prasidedant naujam Europos struktūrinės paramos laikotarpiui svarbu dėmesį skirti pasirengiamiesiems darbams. Vienas svarbiausių 2015 m. darbų - pradėti rengti naują Klaipėdos miesto bendrąjį planą.

Savivaldybės direktorė akcentavo, kad daugelis projektų bus vykdomi vadinamojoje tikslinėje teritorijoje: šiemet bus užbaigtas naujo 50 metrų baseino techninis projektas ir pradėti statybos darbai, vykdoma futbolo mokyklos ir buvusio baseino pastatų Paryžiaus Komunos g. rekonstrukcija į modernų sporto kompleksą, tvarkomos miesto viešosios erdvės, gatvės, įvažiavimai į miestą.

Šiemet tikimasi parengti ir Bastionų gatvės tiesimo bei naujo tilto per Danės upę statybos techninį projektą, o statybos darbus pradėti numatoma 2018-aisiais. Taip pat planuojama atnaujinti viešąsias erdves - Karlskronos aikštę, Debreceno ir Pempininkų gyvenamųjų kvartalų aikštes, dalį biudžeto pinigų skirti švietimo įstaigų remontui.

Tai - tik dalis strateginiame plane numatytų veiklų.

Savivaldybės direktorė vakar sulaukė klausimų apie paplūdimių tvarkymą, išgirsta priekaištų dėl itin pasenusios jų infrastruktūros. Minėtame plane numatyta, kad paplūdimiai, siekiant gauti mėlynąją vėliavą, bus tvarkomi.

Taip pat domėtasi ir dėl kelio į Karklę likimo. Esą ten trūksta apšvietimo, pėsčiųjų ir dviratininkų takų.

"Projektas buvo paruoštas, tačiau nepavyko gauti finansavimo", - apgailestavo J. Simonavičiūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder