Verdiktas: Georgijaus juostelė politikui nedera

Verdiktas: Georgijaus juostelė politikui nedera

Prieš savaitę vykusiame Klaipėdos miesto Tarybos Etikos komisijos posėdyje už uždarų durų pasmerktas politiko Viačeslavo Titovo pomėgis segėti Georgijaus juostelę.

Apie šį posėdį iš anksto nebuvo pranešta žiniasklaidai. Informaciją žurnalistams platinanti Savivaldybės Informavimo ir e.paslaugų skyriaus Viešųjų ryšių poskyrio vyr. specialistė Agnė Jonikaitytė sakė, jog klaida pranešime spaudai įsivėlė dėl žmogiškojo faktoriaus.

"Du iš trijų poskyrio darbuotojų, įskaitant ir mane, praeitą savaitę sirgo. Informacija apie Etikos komisijos posėdį buvo interneto svetainėje, tačiau nebuvo pastebėta rengiant pranešimą žiniasklaidai", - teisinosi specialistė.

Etikos komisijos posėdyje svarstyti V. Titovo elgesį paprašė meras Vytautas Grubliauskas.

"Jis kreipėsi, kad būtų išaiškinta, ar etiška miesto Tarybos nariui segėti Georgijaus juostelę Tarybos posėdžio metu", - teigė komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė.

Pasak jos, visi posėdyje dalyvavę komisijos nariai vienbalsiai nusprendė, kad Georgijaus juostelės segėjimas kursto tautinę nesantaiką ir politikui yra nerekomenduojamas, nes nedera su pavyzdingu politiko elgesiu.

"V. Titovui buvo pasiūlyta ateityje vengti tokių situacijų, kurios žeidžia kitų Tarybos narių tautinius įsitikinimus ir diskredituoja Tarybą kaip instituciją", - sakė pašnekovė.

Pats V. Titovas irgi yra Etikos komisijos narys. Anot A. Staponkienės, kolegoms jis pasiaiškino, jog segėdamas Georgijaus juostelę pagerbia žuvusiuosius per Klaipėdos išvadavimą iš fašistinės Vokietijos prieš 71-erius metus.

Komisijos nariai argumentavo, kad Georgijaus juostelė gali būti dėvima pagerbiant karo veteranus tam skirtose sueigose, o ne miesto Tarybos posėdyje.

Žinia, jog Georgijaus juostelė Lietuvoje tapo nepriimtina po Krymo aneksijos, kurios mūsų valstybė nepripažįsta. Seimui jau pateiktas trijų parlamentarų siūlymas keisti įstatymą ir Georgijaus juostelę pridėti prie Lietuvoje draudžiamos simbolikos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder