Vėjas vertė ant kranto stovėjusias jachtas

Vėjas vertė ant kranto stovėjusias jachtas

Šeštadienį uostamiestyje siautęs stiprus vėjas pridarė nuostolių Klaipėdos buriuotojams. Nors iki buriavimo sezono dar toli, klastinga stichija šį kartą buvo negailestingas porai sausumoje stovėjusių jachtų.

Įmonės "Penki vėjai" vadovo Ruslano Roko Arbušausko teigimu, šeštadienį "Memelio miesto" teritorijoje buvo apversta ant kranto stovėjusi kapitono Osvaldo Kudzevičiaus jachta. Manoma, kad susidėvėjusios laivą laikiusio stovo konstrukcijos neatlaikė vėjo siūbuojamos jachtos, todėl stovui lūžus laivas vertėsi šonu ir krito ant grindinio. Incidento metu buvo apgadintas jachtos korpusas bei lūžo burės stiebas. Virstantis laivas taip pat nežymiai apgadino ir kitą šalia stovėjusią jachtą.

Dėl stipraus vėjo panašaus likimo grėsmė buvo iškilusi ir kitai "Memelio miesto" teritorijoje stovėjusiai jachtai, kuri priklauso buriavimo legendai Artūrui Dovydėnui. Kaip teigė R. R. Arbušauskas, pastebėjus, jog vėjo gūsiai pradėjo stipriai siūbuoti A. Dovydėno laivą, buvo imtasi papildomų saugumo priemonių. Laivo stovas buvo papildomai sutvirtintas, o apie galima grėsmę jachtai iškart buvo pranešta jos šeimininkui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder