Vasaros estrada: lauks idėjų, ką daryti

Vasaros estrada: lauks idėjų, ką daryti

Šiomis dienomis Vasaros estradoje keičiami po stogu esantys mediniai suolai ir laiptai. Vis dėlto tai tik paprastas remontas, o ne didesnių darbų pradžia.

Estradą prižiūrinčio kultūros centro Žvejų rūmų direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas sakė, kad darbai vyksta estradinėje dalyje, kur paprastai dainuoja chorai ir atlikėjai.

"Kol miestas nėra apsisprendęs, ką daryti su estrada, vis tiek reikia užtikrinti tvarką, švarą ir atlikėjų saugumą. Savivaldybė skyrė tiems darbams 50 tūkstančių ir rangovas atlieka tuos darbus. Iki spalio 1 d. turi padaryti", - komentavo A. J. Lenkauskas.

Kitais metais Vasaros estradoje turėtų vykti tradicinė dainų šventė, moksleivių chorų festivalis ir "Europiada".

"Nesinori, kad tie keli tūkstančiai atlikėjų įlūžtų ar užsigautų. Reikia tvarkyti. Tai einamasis paprastas remontas. Sena keičiama nauja - tokio pat standarto, tokių pat spalvų. Kai daug nuardoma, žmonėms atrodo, kad bus kažkas naujo. Nieko naujo, nes norėdami daryti nauja turime apsispręsti, kas bus estradoje, kas daroma, turi būti paruošti projektai ir visa kita", - kalbėjo A. J. Lenkauskas.

Iki "Europiados" bus bandoma spėti pakeisti ir tris sekcijas žiūrovų suolų, kurie iki šiol buvo tik remontuoti. Dvi žiūrovų suolų sekcijos jau buvo pakeistos anksčiau.

Pasak pašnekovo, atsinaujinusi Savivaldybės administracija energingai ėmėsi spręsti šio statinio likimą, tad tikimasi, kad reikalai pajudės.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas teigė, kad šių metų veiklos plane numatyta rengti architektūrinį konkursą.

Pirmiau bus perkama architektūrinės idėjos konkurso organizavimo paslauga - tam numatyta 12 tūkst. eurų. Vėliau bus parengta techninė užduotis.

Tikimasi, kad rudens pabaigoje gautas idėjas jau būtų galima pristatyti visuomenei.

"Architektūrinė idėja dar nereiškia, kad bus pasirašyta sutartis dėl realizavimo - idėjos gali būti visokios, ir utopinės. Jos turi atsakyti, kas su ta Vasaros estrada turi atsitikti, kokios naujos funkcijos galėtų atsirasti", - sakė R. Zulcas.

Pasak jo, jau prieš kurį laiką buvo atlikta galimybių studija ir ieškoma būdų paversti šį objektą daugiafunkce erdve.

R. Zulcas prisiminė, kad buvo siūloma atsisakyti vietų žiūrovams ir vietoje jų įrengti aikštynus. Prireikus esą būtų galima žiūrovams sustatyti kėdes.

"Tam pasipriešino miesto chorinės bendrijos. Jos mano, kad tai sugadins objekto akustiką. Mes šioje vietoje sustojome ir rengsime architektūrinės idėjos konkursą", - sakė Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius.

Išbaigtos amfiteatro formos Klaipėdos vasaros estrada pradėta statyti 1977 m. liepos 15 d., baigta 1983 metais. Jos viduryje įkomponuota 60 metrų ilgio ir 32 metrų pločio elipsės formos aikštelė šokiams ir žaidimams. Šis statinys - vienas iš legendinio mero Alfonso Žalio inicijuotų darbų. Estrados architektas - Juozas Baltrėnas, o inžinierius konstruktorius - Vincas Žemaitis.

Šalia dabartinės Vasaros estrados buvo senoji prieškario laikų šaudykla, turėjusi visą kompleksą pylimų, griovių ir statinių iš plytų ir betono. Juos sunaikino sovietmečiu, kai buvo statoma Vasaros estrada. Kai kurių liekanų dar yra išlikę iki šiol. Estradoje vyko ir pirmieji daugiatūkstantiniai Sąjūdžio mitingai, roko maršai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder