Vargingiausiems - nemokami dūmų detektoriai

Vargingiausiems - nemokami dūmų detektoriai

Jau gegužę kiekviename būste turi būti įrengtas bent vienas dūmų detektorius. Klaipėdos miesto savivaldybė jau pradėjo įrengti šiuos prietaisus socialiniuose būstuose, tačiau taip pat planuoja padėti sunkiai besiverčiantiems miestiečiams.

"Dėl priešgaisrinių daviklių įrengimo socialiniuose būstuose klausimų nekyla. Tai mes jau vykdome. Tačiau, pasitarę su gaisrininkais, svarstome galimybę Savivaldybės lėšomis įrengti juos sunkiai besiverčiančių miestiečių būstuose. Jau pasitarėme su gaisrininkais dėl bendradarbiavimo galimybių ir kokiu būdu informuoti gyventojus apie tokią pagalbą", - po susitikimo su gaisrininkais kalbėjo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Uostamiesčio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai pažadėjo, jog planuojamų apsilankymų pas miestiečius metu jie padalins lankstinukus kukliai gyvenantiems ir paragins pasinaudoti galimybe detektorių gauti nemokamai.

"Šiuo metu mūsų tikslas - sukurti mechanizmą, kad tinkami žmonės apie tokią galimybę sužinotų ir į mus kreiptųsi", - sakė O. Mariničius ir pridūrė, kad šis klausimas dar balandį bus išspręstas.

Klaipėdoje iš viso yra per tūkstantį socialinių būstų, kuriuose jau įrengiami dūmų detektoriai. Kokia vieno detektoriaus kaina, pašnekovas atskleisti negalėjo, tačiau atsakė, kad, perkant šiuos įrenginius, svarbiausia buvo kokybė, patikimumas ir garantija.

"Eltos" duomenimis, likus mažiau nei mėnesiui iki reikalavimo būstuose įsirengti dūmų detektorius, absoliuti dauguma Lietuvos gyventojų teigia tam pritariantys. Daugiau kaip pusė šalies gyventojų yra įsitikinę, kad tai sumažins gaisrų aukų skaičių ir padės efektyviau apsaugoti namus bei turtą, rodo "Spinter tyrimų" atlikta apklausa.

29 proc. apklausoje dalyvavusių respondentų mano, jog įrengus dūmų detektorius turėtų sumažėti gaisruose žūvančių žmonių skaičius, o 27 proc. - kad jie padės sumažinti žalą turtui.

INFORMACIJA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai Lietuvoje kilo beveik 9,4 tūkst. gaisrų, arba 6 proc. mažiau negu prieš metus. Tačiau gaisruose žuvusių žmonių skaičius nepasikeitė. Pernai gaisruose žuvo 103 žmonės, kai 2016 metais - 101 žmogus.

PRITARIA. Likus mažiau nei mėnesiui iki reikalavimo būstuose įsirengti dūmų detektorius, absoliuti dauguma Lietuvos gyventojų teigia tam pritariantys. Daugiau kaip pusė šalies gyventojų yra įsitikinę, kad tai sumažins gaisrų aukų skaičių ir padės efektyviau apsaugoti namus bei turtą. "Fotolia" nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder