Vandenį sulaiko šiukšlės

Vandenį sulaiko šiukšlės

Jau tampa įprasta, kad stipresnį lietų Klaipėdoje lydi gyventojų nusiskundimai dėl sunkiai nubėgančio vandens.

Jau ne kartą buvo rašyta apie vieną problemiškiausių vietų pėstiesiems, norintiems kirsti kelią po lietaus. Ties "Rasos" stotele Šilutės plente esanti požeminė perėja kritikos susilaukia nuolat.

Šįkart redakcijoje apsilankiusi ponia Audronė sakė nebežinanti, kur kreiptis, kai po lietaus perėja tiesiog užlieta. Debreceno gatvėje gyvenančiai moteriai "Rasos" stotelė - artimiausia, tačiau ją pasiekti po gausių kritulių tampa nelengva.

"Buvo anksčiau paprasta perėja, bet ją panaikino, padarė požeminę, kuri ištisai užlieta. Artimiausia įprasta perėja yra gana toli, mums, senesniems žmonėms, nepatogu iki jos eiti, o požeminėje šlampa batai ir rūbai", - guodėsi klaipėdietė.

Ji sako su kaimynais net juokaujanti, kad galėtų verčiau savivaldybė tiltą virš gatvės įrengti - esą iš jo daugiau naudos būtų.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, pasidomėjusi minėtos perėjos situacija, sakė, jog valdininkams šis atvejis yra puikiai žinomas. Anksčiau skyriaus specialistams yra tekę kreiptis į AB "Klaipėdos vanduo", kad šios specialistai patikrintų, ar nesugedusi lietaus vandens nubėgimo sistema.

Praeitą penktadienį po žurnalistų skambučio į vietą buvo nusiųsti "Klaipėdos vandens" darbuotojai, kurie dar kartą patikrino sistemą. Pasak I. Šakalienės, paaiškėjo, kad vanduo negalėjo nutekėti dėl kanalizaciją užkimšusių įvairių šiukšlių, butelių.

"Patys miestiečiai jų primėtė, ne kas kitas, jos ir neleido nubėgti vandeniui", - konstatavo valdininkė.

Pasak pokalbininkės, darsyk pastebėję tokią situaciją žmonės gali patys skambinti į "Klaipėdos vandens" dispečerinę, kuri atsiųs specialistus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder