Vamzdynai neatlaikė spaudimo?

Vamzdynai neatlaikė spaudimo?

Manoma, kad po vandentiekio remonto atliktos daugiabučio namo vamzdyno užpildymo procedūros metu slėgio neatlaikė kelių klaipėdiečių butų santechnika ir dėl to jie patyrė nemenkų nuostolių. Vandentiekininkai atkerta, jog tai neįmanoma.

Šią savaitę likviduota vandentiekio avarija prie I. Simonaitytės gatvės 30 ir 32 namų. Baigiant darbus šiuose namuose esančiuose butuose ir įvyko panašūs incidentai.

Devynaukštyje esančiame bute netikėtai lūžo vandens maišytuvas - nutrūko dušo žarna, o pasipylęs vanduo užliejo žemiau esančius butus. Penkiaaukštyje neatlaikė žarna, kuria vanduo patenka į unitazo baką. Ir čia buvo užlieti butai.

"Kaip visada, ryte visa šeima nusiprausėme ir išėjome iš namų. Vėliau man paskambino ir pasakė, kad galimai iš mano buto bėga vanduo. Grįžęs ir pamačiau vonioje nulūžusį maišytuvą. Manau, kad jis lūžo nuo per didelio vamzdyno slėgio, kurį sukėlė vandentiekio vamzdyną remontavę darbuotojai.

Juk buvo tvarkingas, gerai prijungtas. Savaime juk negalėjo nulūžti", - pasakojo buto, kuriame įvyko incidentas, savininkas.

Jo manymu, bent dalį atsakomybės už incidentų metu patirtą žalą turėtų prisiimti vandentiekininkai. Klaipėdietis, kaip ir gretimo namo gyventoja, vakar pateikė prašymus dėl žalos atlyginimo AB "Klaipėdos vanduo".

Pasak jos atstovų, šioje vietoje buvo atliktos įprastinės procedūros. Tvarkant trūkusį vamzdį vandens tiekimas sustabdomas ir, kol vyksta remontas, namo vamzdynas ištuštėja. Baigus darbą jis užpildomas padidinant slėgį.

"Nemanau, kad slėgis yra toks didelis, jog nuo jo butuose lūžtų vandens maišytuvai - sutikite, tam reikia nemažos jėgos. Vamzdynas užpildomas ne vienu pliūpsniu, o po truputį", - taip į šį pranešimą reagavo AB "Klaipėdos vanduo" Tinklų departamento vadovas Marius Martynaitis.

Jo manymu, jeigu santechnikos įranga lūžtų nuo per didelio slėgio, tai taip įvyktų ne viename, o visuose butuose.

"Kiekvienu atveju reikia vertinti individualiai. Gal tame bute vamzdynai senesni, prastesnės būklės, gal prijungta nekokybiškai. Gal pačių namų siurblinės ne taip suveikė.

Su tokiais incidentais man anksčiau neteko susidurti", - sakė M. Martynaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder