Valys tvenkinį Žardininkuose

Valys tvenkinį Žardininkuose

Krūmuose paskendęs mažasis tvenkinys Žardininkų gyvenamajame rajone, parke tarp Statybininkų, Simonaitytės ir Smiltelės gatvių, kitais metais bus išvalytas, pagilintas ir taps dar viena patrauklia vieta.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šiuo metu baigiamas rengti tvenkinio valymo ir jo aplinkos tvarkymo darbų aprašas. Jame numatyta, kad tvenkinys bus išvalytas, pagilintas, atlikti dumblo tyrimai, numatyta, kaip bus panaudotas iškastas dumblas, atliekų tvarkymo darbai.

Anot vedėjos, sudėtingiausia bus išvežti gruntą, kuris bus iškastas valant ir gilinant tvenkinį.

"Numatomas grunto kiekis yra apie tūkstantis tonų, tai yra apie 100 savivarčių, o privažiavimas prie tvenkinio - komplikuotas, nes aplinkui yra žalios vejos ir pėsčiųjų takeliai. Todėl siūloma gruntą išvežti per kiemus, o vėliau kiemus sutvarkyti", - sakė I. Šakalienė.

Išvalytą tvenkinį ekspertai rekomenduoja įžuvinti - prileisti amūrų ir plačiakakčių, kurie natūraliai valytų tvenkinį ateityje.

"Taigi tvenkinukas taps dar viena natūralia rekreacine zona. Tiesa, jo šlaitai bus sutvirtinti vadinamąja korio sistema, nes tvenkinys yra ant dujotiekio apsauginės zonos ribos", - aiškino I. Šakalienė.

Kitais metai, anot pašnekovės, taip pat planuojama sutvarkyti tvenkinį prie Žardės piliakalnio.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder