Valymo keblumai likviduoti

Valymo keblumai likviduoti

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi M. Mažvydo al. 11 namo gyventojas Egidijus, kurį papiktino tai, jog niekas nevalo jo kieme esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Vyras, pabandęs išsiaiškinti, kas šią teritoriją turėtų prižiūrėti, gavo skirtingus atsakymus iš namų valdų ir Savivaldybės.

Aikštelėje tarp penkių daugiabučių (M. Mažvydo al. 9, 9A, 11, J. Karoso g. 21 ir Šaulių g. 14) automobilius stato šių namų gyventojai, taip pat ir pašaliniai asmenys. Todėl čia Savivaldybės lėšomis buvo įrengtas parkomatas ir sykiu atnaujinta danga.

Dėl to Egidijus įsitikinęs, jog aikštelės priežiūra taip pat priklauso Savivaldybei, juolab kad UAB "Danės būstas" informavo, esą į jo namui priskirtą teritoriją ši aikštelė nepatenka. O iš Savivaldybės atsakymo gyventojas teigia nieko apskritai nesupratęs.

"Pagal Savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintą tvarką gyvenamųjų namų grupei priskirta faktiškai naudojama teritorija proporcingai lygiomis dalimis kiekvienam pastatui. M. Mažvydo alėjos 11 gyvenamajam namui priskirta 1 194 kv. m teritorija. Automobilių stovėjimo aikštelė patenka į sudalytų teritorijų ribas. Šia aikštele naudojasi visi aplinkinių namų gyventojai, tad ir priežiūra vykdoma kaip kitų daugiabučių namų teritorijų", - be kita ko, rašoma Savivaldybės rašte.

Tiesa, jo pabaigoje įvardinta, kad "atliekų konteinerius aptarnauja UAB "Specialus autotransportas", kuris privalo sutvarkyti ir konteinerių aplinką, o kiemo valymo periodiškumą nustato ir teritoriją valo UAB "Danės būstas".

Pasak pastarosios įmonės atstovo spaudai Pauliaus Ugianskio, padėtis minėtame kieme yra "keblus dalykas".

"Yra gatvė, ir yra šaligatvis. Ten yra "Iki" parduotuvė, ir yra stovėjimo aikštelė, kuri faktiškai ribojasi su šaligatviu. Gatvę ir šaligatvį turi valyti Savivaldybė, o automobilių stovėjimo aikštelę - "Danės būstas". Tas ir buvo padaryta. Trečiadienį automobilių stovėjimo aikštelė buvo išvalyta", - paaiškino P. Ugianskis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder