Valdžia dėl duobės tik iškeikta

Valdžia dėl duobės tik iškeikta

Į Tauralaukį vedančioje Klaipėdos gatvėje penktadienį nusidriekė virtinė apgadintų automobilių - visi jie įvažiavo į netikėtai atsiradusią duobę. Nuostoliai - nemaži, bet bent jau iki šiol niekas jų atlyginti neprašo.

Netikėta kliūtis atsirado prieš pat tiltą per Danę, tamsa ir lietus po darbo savaitės iš Klaipėdos į Tauralaukį važiuojančių automobilių vairuotojams ją pastebėti sutrukdė, o apie duobę informuojančių ženklų taip pat nebuvo. Todėl ne viena mašina buvo priversta sustoti šalikelėje.

"Atrodė kaip bala, tik įvažiavusi supratau, kad tai gili duobė. Sugadinau ne tik padangą, bet ir ratą. Važiavau su mažamečiu vaiku, gerai, kad baigėsi taip - juk automobilį galėjo sumėtyti, jis galėjo nuvažiuoti nuo skardžio. Tą vakarą suskaičiavau 7 apgadintus automobilius", - pasakojo kasdien šia vieta pravažiuojanti Inga.

Vėliau kažkas į duobę įdėjo sugadintą padangą ir taip atkreipė dėmesį į netikėtą ir pavojingą kliūtį.

"Pirmadienį apie duobėtą kelią informavo kelio ženklas. Beje, dabar dar viena duobė atsiradusi kitoje kelio pusėje. Ši atkarpa duobėta nuolat", - sakė vairuotoja.

Moteris skaičiuoja, kad šis nemalonus įvykis jai kainuos apie 500 litų, tačiau ji nesiruošia bylinėtis ir reikalauti, kad nuostolius kas nors padengtų, kol kas neaišku, ar tai darys ir kiti tą vakarą automobilius apgadinę žmonės. Nebuvo į įvykio vietą kviesta ir policija, kurios protokolai tokių ginčų metu yra svarbus įrodymas.

Nors tokių ieškinių praktika Klaipėdoje yra - Civilinis kodeksas numato, jog dėl kelių įgriuvimų ar kitokių jų trūkumų patirtą žalą privalo atlyginti objektų savininkas, šiuo atveju - uostamiesčio savivaldybė. Panašių prašymų kasmet sulaukiama dešimtimis, bet žalos atlyginimo atvejus galima skaičiuoti ant pirštų - vairuotojai neįrodo, kad pagrindinė kaltininkė yra duobė.

"Nežinau, ar apie šią duobę pranešta mūsų specialistams, bet gavę informaciją reaguosime nedelsdami. Reikia suprasti, kad naudojamas daiktas dyla - gatvė irgi, tad duobės atsiranda nuolat, kaip nuolat ir tvarkomos. Šiuo atveju į įvykio vietą taip pat išvyks darbininkai", - į šią informaciją vakar sureagavo savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder