Valdininkams pasiūlė imti dalgius

Valdininkams pasiūlė imti dalgius

Kaip ir kiekvienais metais, panašiu laiku netrūksta klaipėdiečių skundų dėl nepjautos žolės. Ne išimtis ir 2014-ieji.

Rambyno, Darželio ir aplinkinių gatvių gyventojai piktinasi, kad šienpjoviai į jų valdas šiemet vėluoja kaip niekad, dėl to jie jau skundėsi savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui.

"Kol susirašinėjimas tęsėsi, užaugo tokia žolė, kurią tik su dalgiu nupjausi. Taip ir pranešėme savivaldybei - kad imtų šiuos įrankius ir eitų žolę pjauti", - sakė vieno Rambyno gatvės namo gyventojas.

Pasak vyriškio, jų namą prižiūrinti bendrija net siūlėsi pirkti žoliapjovę ir buvo pasiruošę darbo imtis patys, bet paprašius savivaldybės pagalbos organizuojant atsiskaitymą už jį konkretaus atsakymo negauta.

"Skundų visada yra. Problema opesnė didesnėse valdose, administratoriai jų šienauti nespėja - kol nupjauna vienoje pusėje, kitoje žolė spėja ataugti", - sako Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot jos, savivaldybė su šienavimu susijusi tik tuo, jog administratoriams, su kuriais turi sutartis, išduoda leidimus pjauti žolę ir už tai atsiskaito.

"O darbus organizuoja jie. Žinoma, gyventojų siūlomas variantas įmanomas, tačiau jie turi tarpusavyje susitarti, kaip tą žolę pjauti ir kaip už darbus atsiskaityti. Klaipėdoje yra namų, kurie ilgus metus tvarkosi patys ir jokių problemų neturi", - sakė I. Šakalienė.

Beje, prie namo, kuriame gyvena nepjauta žole pasiskundęs klaipėdietis, vakar ėmė burgzti žoliapjovė. Jo manymu, atsakingi žmonės darbo ėmėsi tik po to, kai tuo pradėjo domėtis žurnalistai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder