Vaikus mokykloje keičia senjorai

Vaikus mokykloje keičia senjorai

Ištuštėjusią Andrejaus Rubliovo pagrindinę mokyklą baigia užpildyti įvairios organizacijos, nemaža dalis patalpų atiduota senjorų poreikiams.

Vykdant 2012-2015 metų miesto bendrojo lavinimo mokyklų tinklo pertvarką ši Debreceno gatvėje esanti mokykla dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus bei neefektyviai išnaudojamo pastato įvertinta kritiškai, tad nutarta ją prijungti prie "Santarvės" pagrindinės mokyklos.

Dabar ištuštėjusį pastatą jau baigia užimti įvairios socialinių paslaugų įstaigos: į jį anksčiau persikėlė Šeimos ir vaiko gerovės centras bei dalis "Viesulo" sporto centro, o apie 1,1 tūkst. kv. m plotą nutarta užleisti senjorams. Jie iki šiol glaudėsi Žvejų rūmuose.

"Senjorų kolektyvai glausdavosi pas mus - jų yra nemažai. Mokyklos pastate jų poreikiams bus skirta buvusi valgykla ir aktų salė. Esant reikalui jie čia gali rinktis jau šiandien, tačiau norint organizuoti renginius reikia investicijų: sutvarkyti tualetus, laiptines pritaikyti žmonėms su negalia. Manome, kad patalpos bus pritaikytos per pirmąjį 2015-ųjų pusmetį", - sakė kultūros centro Žvejų kultūros rūmų direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas.

Rūmams patalpos perduotos valdyti patikėjimo teise, jos esą netaps papildoma našta, mat nuomos mokėti nereikės, o išlaidas už komunalinius mokesčius padengs Savivaldybė.

"Patalpų būklė - civilizuota, jau yra numatyta apie 350 tūkstančių litų investicijų ir jos galėtų tapti puikiais bendruomenės namais. Svarbiausia, kad nebus šildomas oras kaip iki šiol", - sakė patalpas apžiūrėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkės Kristinos Buslajevos, bendruomenė jau kelerius metus Savivaldybės prašė vietos, kurioje galėtų glaustis.

"Mums išnuomota 80 kvadratinių metrų salė Žvejų rūmuose. Ten - visai neblogai, bet neturėjome kabinetų, vietos koncertams, kitiems renginiams. Žmonių daugėjo, trūko erdvės. Dabar šios bėdos neliks, sutilpsime visi, o gal ir nuomoti patalpas galėsime, reikia tik gero vadybininko", - sakė ji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder