Vaikų poliklinikos kaina padvigubėjo

Vaikų poliklinikos kaina padvigubėjo

Klaipėdos savivaldybei iš savo biudžeto teks ieškoti papildomų lėšų naujai vaikų poliklinikai statyti J. Karoso g. 12. Paaiškėjo, kad pastatas kainuos dvigubai daugiau, tad kaina privertė kai kuriuos politikus pakelti antakius.

Prašymas didinti finansavimą buvo svarstomas antradienį vykusiame miesto Tarybos Kolegijos posėdyje. Pirmiausia vaikų poliklinikai statyti buvo numatyta 1 327 100 Eur ir 10 proc. rezervas - iš viso 1 455 060 Eur. Savivaldybė prie projekto prisidėjo 50 tūkst. Eur. Visgi užvakar buvo siūloma ieškoti dar 733 tūkst. Eur, nes projektas pabrango.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, Europos Sąjungos fondas daugiau lėšų projektui nėra numatęs. Jis viliasi, kad kaina galbūt sumažės paskelbus rangos darbų konkursą.

Kai kurie miesto Tarybos Kolegijos nariai norėjo išgirsti konkrečias pastato statybos pabrangimo priežastis. Miesto vicemerui Artūrui Šulcui tokia žinia buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus.

"Improvizacijos daug. Tai yra siurprizas, kuris yra nekokybiško planavimo sudėtinė dalis. Metų viduryje paaiškėja, kad reikia dar tokios sumos pinigų... Taip neturėtų būti. Truputėlį stebina, kad nenurodyti keli finansavimo šaltiniai. Palaikau šitą siūlymą, bet manau, kad reikia alternatyvų", - sakė mero pavaduotojas.

O štai vicemerė Judita Simonavičiūtė baiminasi, kad papildomos lėšos poliklinikos statybai gali išbalansuoti Savivaldybės biudžetą, nors administracijos direktorius S. Budinas tai neigė.

"Manau, kad atsirandantys finansavimai gali nukelti kitus numatytus darbus. Dėl Jūrininkų ligoninės aiškiai pasakėme, kad reikia naujo statinio, o ne rekonstrukcijos. Bijau, kad po kelerių metų bus pasakyta, kad Kolegija pasiūlė finansuoti Vaikų ligoninę iš biudžeto ir dėl to kitos poliklinikos nepradėsim statyti. Reikia galvoti apie paskolą", - sakė J. Simonavičiūtė.

Miesto Tarybos Kolegija pritarė, jog papildomų lėšų vaikų poliklinikai statyti būtų ieškoma iš Savivaldybės biudžeto, numatant alternatyvas - kitus galimus finansavimo šaltinius. Viliamasi, kad miestiečiai nauja vaikų poliklinika galės naudotis 2020 metais.

Dvigubėja ir naujos mokyklos kaina

2018-2020 m. strateginio veiklos plano pakeitimus vykdanti Savivaldybės administracija užvakar miesto Tarybos Kolegijos posėdyje pranešė, kad stipriai didėja ir Žolynų kvartale projektuojamos Šimtmečio mokyklos sąmata - nuo 6,8 iki 12,5 mln. Eur. Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas aiškino, jog nuo 2011 m., kai kaina buvo prognozuojama, ji padidėjo 25 proc. Taip pat nebuvo įvertintas reljefas, nenumatytas galerijos įrengimas. O štai šilumos trasos perkėlimo poreikis paaiškėjo tik gavus techninius sprendinius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder